Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin, despre unioniști: Asistăm la crearea organizațiilor neofasciste în Moldova

© Sputnik / Ruslan Sсhalapuda / Accesați arhiva multimediaВладимир Воронин
Владимир Воронин - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor condamnă comportamentul și acțiunile de huliganism ale Partidului AUR.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Persoanele care au participat miercuri seara la vandalizarea monumentului lui Lenin, vor fi trase la răspundere. Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că organele de drept au fost sesizate în acest sens. 
AUR continuă păruiala cu PSRM și PCRM la monumentul lui Lenin - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Politică
AUR continuă păruiala cu PSRM și PCRM la monumentul lui Lenin: Video
"Asistăm la crearea organizațiilor neofasciste în Moldova și dacă am trece pe alături și nu vom acorda atenție, chestia asta se va dezvolta mai repede ca în 1933. Ei sunt direcționați din alte părți, din alte țări. În legătură cu ce au făcut ieri față de monumentul lui Lenin, este adresare la Procuratură, la Ministerul de Interne. Toate aceste persoane vor fi nominalizate și trase la răspundere pe rând."
Totodată, Voronin a comentat și incidentul de duminică când în timpul marșului Alianței pentru Unirea Românilor, organizat pe 4 iulie în centrul Capitalei, concomitent cu marșul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, un polițist a fost atacat de un membru AUR.
"Polițistul nu se plimba în stradă cu o înghețată în mână, dar el era la serviciu. Dacă el este atacat în timpul exercitării serviciului, această persoană trebuie trasă la răspundere penală. Trebuie imediat arestat indiferent de cine ar fi el."
Amintim că ieri partidul unionist AUR a mers la monumentul lui Lenin și l-a îmbrăcat în pungi din plastic în semn de protest. 
Стычки в ходе марша сторонников Блока коммунистов и социалистов с представителями Партии AUR - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Politică
Un polițist a fost atacat de un membru AUR la protest: Reacția MAI
Totul se întâmplă după ce AUR a fost la sediul PSRM pentru a da citire unei „proclamații pentru libertate”, iar acolo au avut loc mai multe altercații între reprezentanții AUR și PSRM. În timpul protestului, Dorin Chirtoacă a luat o palmă peste față de la consilierul socialist municipal Alexandr Odințov. 
Duminică reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor au încercat să blocheze marșul organizat de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Aceștia s-au aliniat într-un rând în fața coloanei de manifestanți a socialiștilor și comuniștilor și au întins un tricolor imens pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru a bloca marșul la care participau peste 20 de mii de susținători ai stângii. Dorin Chirtoacă, care este membru al AUR, a sărit în fața liderilor celor două partide, Igor Dodon și Vladimir Voronin.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0