Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un polițist a fost atacat de un membru AUR la protest: Reacția MAI

© Sputnik / Evghenii PanasencoСтычки в ходе марша сторонников Блока коммунистов и социалистов с представителями Партии AUR
Стычки в ходе марша сторонников Блока коммунистов и социалистов с представителями Партии AUR - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Abonare
Un polițist a fost atacat în timpul marșului Alianței pentru Unirea Românilor, organizat pe 4 iulie în centrul Capitalei, concomitent cu marșul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.
CHIȘINĂU,  7 iul - Sputnik. Polițistul a fost atacat de către un membru AUR la acțiunile de duminică din Piața Marii Adunări Naționale. Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o reacție prin care condamnă comportamentul agresiv al reprezentanților Partidului Politic AUR.
"Menționăm că este inadmisibilă și sancționabilă violența de orice fel, însă atacul mișelesc al unui participant la acțiunea AUR față de un colaborator aflat în serviciu este o acțiune premeditată, săvârșită intenționat. Agresorii vor fi sancționați penal conform legislației în vigoare!", se arată într-un comunicat emis de MAI.
Potrivit Ministerului de Interne, oamenii legii au fost ținta mai multor atacuri nefondate din partea concurenților electorali în această campanie.
Представители AUR пришли к офису ПСРМ - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Societate
VIDEO: Dorin Chirtoacă a luat o palmă peste față la protestul din fața sediului PSRM
"Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, ne adresăm insistent și solicităm repetat tuturor formațiunilor politice să se abțină de la provocări menite să destabilizeze ordinea publică și să contribuie prin propriul exemplu la buna desfășurare a scrutinului electoral", scrie MAI.
Amintim că duminică reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor au încercat să blocheze marșul organizat de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Aceștia s-au aliniat într-un rând în fața coloanei de manifestanți a socialiștilor și comuniștilor și au întins un tricolor imens pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru a bloca marșul la care participau peste 20 de mii de susținători ai stângii. Dorin Chirtoacă, care este membru al AUR, a sărit în fața liderilor celor două partide, Igor Dodon și Vladimir Voronin.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Astăzi, un nou incident a avut loc la protestul formațiunii unioniste AUR. Fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost lovit peste față de către consilierul socialist municipal Alexandr Odînțov.
Duminică, 11 iulie, au loc alegeri parlamentare anticipate. Oamenii sunt așteptați la urnele de vot pentru a-și alege deputații care îi vor reprezenta în viitorul Parlament.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0