Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

AUR continuă păruiala cu PSRM și PCRM la monumentul lui Lenin: Video

© Sputnik / Anatolii KiriakAUR continuă păruiala cu PSRM și PCRM la monumentul lui Lenin
AUR continuă păruiala cu PSRM și PCRM la monumentul lui Lenin - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Abonare
După ce au mers la sediul PSRM și au protestat, reprezentanții partidului unionist AUR au mers mai departe și au îmbrăcat monumentul lui Lenin în pungi din plastic în semn de protest.
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Dorin Chirtoacă a publicat pe pagina sa de Facebook imagini în care el, împreună cu colegii săi de partid, lipesc pe monumentul lui Lenin mai multe pungi din plastic. Incidentul a avut loc în această seară, la Centrul expozițional „Moldexpo”, acolo unde este amplasat monumentul.
Totul se întâmplă după ce AUR a fost la sediul PSRM pentru a da citire unei „proclamații pentru libertate”, iar acolo au avut loc mai multe altercații între reprezentanții AUR și PSRM. 
Представители AUR пришли к офису ПСРМ - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Societate
VIDEO: Dorin Chirtoacă a luat o palmă peste față la protestul din fața sediului PSRM
Am solicitat o reacție la acest gest al AUR de la oamenii legii, iar ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiul Chișinău Natalia Stati a menționat pentru Sputnik Moldova că Inspectoratul de Poliție Buiucani s-a autosesizat pe acest caz și că urmează să cerceteze circumstanțele în care s-au produs faptele. 
„Cazul a fost înregistrat de angajații poliției. La fața locului au fixat încălcările. Persoanele care au admis încălcările date vor fi audiate. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite în cadrul anchetei, ulterior agentul constatator se va pronunța și va califica acțiunile date”, a declarat Natalia Stati. 
Amintim că în cadrul protestului organizat de AUR la sediul PSRM, Dorin Chirtoacă a luat o palmă peste față de la consilierul socialist municipal Alexandr Odințov. Totodată, unioniștii au încercat să blocheze strada Columna. În prim-plan se afla Vlad Bilețchi, Dorin Chirtoacă, Valeriu Munteanu și Corina Fusu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0