Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, întâlnire importantă pentru stabilitatea internațională

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с исполняющим обязанности премьер-министра Армении Н. Пашиняном
Встреча президента РФ В. Путина с исполняющим обязанности премьер-министра Армении Н. Пашиняном - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Președintele Federației Ruse s-a întâlnit cu prim-ministrul armean Nikol Pașinian, la scurt timp după victoria acestuia în alegeri.
Брифинг президента Молдовы Майи Санду - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Republica Moldova
Sandu vrea ca Moldova să meargă pe calea Ucrainei? - Mai rău decât furtul miliardului
Cel mai recent conflict, între Armenia și Azerbaidjan, a fost încheiat prin medierea Rusiei și prin decizia ca un contingent de pace, de 2000 de militari ruși, să fie plasat în zonă.
După conflict, în Armenia au urmat alegeri anticipate, desfășurate pe 20 iunie, în urma cărora partidul premierului Nikol Pașinian.
În ciuda presiunilor occidentale, premierul armean a făcut prima vizită în străinătate (după alegerile anticipate) la Moscova, unde a fost primit de președintele Vladimir Putin.
Președintele Putin l-a primit cu căldură pe premierul Nikol Pașinian: ”Dragă Nikol Vladimirovici, mă bucur că am ocazia să mă întâlnesc cu dumneavoastră, să vorbesc despre toate aspectele care ne interesează. Și, desigur, aș dori să vă felicit încă o dată - de data aceasta personal - pentru rezultatele alegerilor”.
Președintele Rusiei a subliniat importanța stabilității interne a Armeniei – ”Cred că acest lucru este important pentru toată lumea, în primul rând, desigur, pentru Armenia, pentru poporul armean”.
”Având în vedere problemele complexe, foarte acute și sensibile, acestea pot fi rezolvate numai dacă există o oportunitate să lucreze eficient - și pentru aceasta, cel mai important lucru este să ai încrederea oamenilor”, a spus președintele rus, subliniind că Nikol Pașinian a dovedit că are încrederea armenilor, ”rezultatele alegerilor au arătat-o”.
Putin a spus clar: ”În astfel de momente dificile pentru viața țării, aceasta este probabil cea mai importantă condiție pentru dezvoltarea ulterioară”.
”Prin urmare, vă felicit sincer. Sper că astăzi, atât formal, cât și informal, la un prânz de lucru, vom putea vorbi despre toate problemele pe care le-am discutat în detaliu în ultima vreme și care necesită soluția noastră”, a declarat Putin.
Liviu Pleșoianu - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Pleșoianu: ”Lumea e condusă de pseudo-lideri care folosesc banii noștri pentru armament!”
Premierul Armeniei a mulțumit pentru invitație și felicitări, subliniind că ”este într-adevăr o ocazie foarte importantă pentru a discuta toate problemele relației noastre. Aceasta este a treia întâlnire a noastră în acest an - în opinia mea, acest lucru exprimă dinamica relațiilor dintre țările noastre”.
Din păcate, a spus premierul armean, în ultima vreme am discutat foarte des și foarte multe probleme legate de securitate, deoarece situația din regiunea noastră nu este foarte stabilă”.
”Desigur, toată lumea vă cunoaște eforturile personale și eforturile Federației Ruse pentru a realiza un încetare a focului în războiul de 44 de zile”, a spus Pașinian. ”Trebuie să spun că după desfășurarea forțelor de menținere a păcii ruse în Nagorno-Karabakh, situația este stabilă, dar din când în când apar unele focare de anxietate și instabilitate”.
În discuția cu Putin, Pașiniana expus aprecierile și opiniile sale ”de ce și cum se întâmplă acest lucru”.
”Situația de la granița dintre Armenia și Azerbaidjan nu este încă foarte stabilă și am vorbit despre asta în mai multe rânduri - vreau să spun că și aici, din păcate, am avut un focar de îngrijorare constantă în ultimele două luni”, a declarat Pașinian.
Premierul Armeniei a arătat că există încă problema prizonierilor de război, care ”nu a fost încă rezolvată pe deplin, deși, din fericire, există câteva vești bune aici”, o parte din prizonieri fiind repatriați.
”Există câteva vești bune și în domeniul economiei - sper să vă amintiți că în 2019 am discutat la Erevan aspecte legate de activitățile Căii Ferate din Caucazul de Sud și trebuie să spun că astăzi reînnoirea trenurilor de cale ferată din Armenia este în plină desfășurare”, a spus Pașinian, subliniind că ”aceasta este într-adevăr o veste foarte bună, deoarece se implementează un program de investiții de mari dimensiuni”.
Pașiniana subliniat că anul acesta, exporturile din Armenia către Rusia cresc, după un an de pandemie.
Форум Армия-2020. Экспозиция - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Rusia
Rusia va exporta drone militare din 2022
Premierul armean a mulțumit și pentru sprijinul acordat în furnizarea vaccinului Sputnik-V în Armenia – ”slavă Domnului, situația cu coronavirus în Armenia este destul de bună și, în acest context, există deja un flux de turiști ruși în Armenia, aceasta este și o veste foarte bună”.
Președintele Putin a vorbit de recenta vizită în Armenia a vicepremierul nostru rus Alexei Overchuk – ”Mi-a dat astăzi un raport detaliat, în general, mi se pare că, între departamente, consultările se desfășoară în mod normal”, a spus Putin, transmite președinția Federației Ruse.
Conform mass media, discuțiile de la Kremlin au continuat până seara târziu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0