Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Apel a decis reducerea secțiilor de votare pentru cei din stânga Nistrului

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Curtea de Apel a decis să reducă numărul de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului de la 41 la 12.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Curtea de Apel Chișinău a decis să reducă numărul secțiilor de votare destinate pentru cetățenii din stânga Nistrului. Astfel, alegătorii din regiunea transnistreană ar putea să voteze doar în 12 secții de votare, și nu 41 cât s-a decis anterior de Comisia Electorală Centrală. 
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Expert: Prin acțiunile sale, AUR sprijină separatismul
„Se anulează parțial actul administrativ normativ în partea anexei de la punctul 1din Hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr.4965 din 05 iunie 2021 cu privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, modificată prin Hotărârea nr.4999 pentru modificarea anexei la hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr.4965 din 5 iunie 2021 cu privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, în partea ce depășește numărul de 12 secții de votare”, este precizat în Hotărârea Curții.
În context, socialiștii anunță că vor protesta. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că, cel mai probabil, mâine va fi organizată o acțiune de protest. 
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Șornikov: Acțiunea AUR - o încercare de a intimida transnistrenii înainte de alegeri
„Așa ceva nu și-a permis nimeni. Dacă se merge mai departe cu limitarea dreptului de vot, fac apel către susținători să fie gata să iasă la proteste în următoarele 24 de ore. Posibil chiar mâine, noi o să ieșim și la CEC, și la sediile partidelor care își doresc să limiteze dreptul de vot, și la Curtea Supremă de Justiție și la Curtea de Apel. Se încalcă toate liniile roșii. Stimați prieteni, fiți gata să ieșiți la proteste la apelul meu”, a declarat Dodon. 
Acum, Comisia Electorală Centrală urmează să decidă dacă acceptă decizia Curții de Apel sau o va contesta la Curtea Supremă de Justiție. Amintim că membrii CEC au decis ca pentru locuitorii din regiunea transnistreană să fie amenajate la parlamentarele din 11 iulie cu două secții de votare mai mult decât la prezidențialele din 2020. Pe 5 iunie, Comisia Electorală Centrală a votat pentru amenajarea a 44 de secții de votare în stânga Nistrului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0