Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șornikov: Acțiunea AUR - o încercare de a intimida transnistrenii înainte de alegeri

© Sputnik / Mihai CarausАкция AUR в Варнице
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Potrivit expertului transnistrean, acțiunile AUR lângă zona de securitate sunt extrem de periculoase și ar putea genera violență.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Reprezentanții partidului unionist AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) încearcă în prezent să treacă Nistrul pentru a face agitație electorală în contextul alegerilor parlamentare din 11 iulie.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Situația devine tot mai tensionată: autobuzul unioniștilor a blocat traficul pe șosea, au început îmbrâncelile.
© Sputnik / Mihai CarausАкция AUR в Варнице
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Акция AUR в Варнице
Acțiunea AUR la Varnița
"Aceasta este o încercare de a intimida potențialul alegător transnistrean prin insuflarea ideea că ar putea exista unele provocări în ziua alegerilor. Și faptul că acești oameni din formațiunea politică pro-română au încercat să pătrundă pe teritoriul Transnistriei dovedește încă o dată că aceste planuri pot fi puse în aplicare.
© Sputnik / Mihai CarausАкция AUR в Варнице
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Акция AUR в Варнице
Acțiunea AUR la VarnițaȘi, bineînțeles, acțiunea actuală a unioniștilor este, de asemenea, un mesaj adresat transnistrenilor în ajunul zilei votului: nu sunteți așteptați pe malul drept, nu veniți aici", a declarat Igor Șornikov, director al Institutului de cercetare social-politică și dezvoltare regională din Trananistria într-un interviu acordat Sputnik Moldova.
© Sputnik / Mihai CarausCorina Fusu
Corina Fusu - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Corina Fusu
Corina Fusu la acțiunea AUR la Varnița
El își amintește de episoade similare din timpul alegerilor prezidențiale din Moldova, când unii politicieni moldoveni de dreapta au încercat personal să împiedice exprimarea voinței alegătorilor transnistreni la secțiile de votare de pe malul drept al Nistrului.
"Totul se întâmplă în zona de securitate, forțele de menținere a păcii trebuie să țină cont de anumite reguli. În consecință, acțiunile unioniștilor sunt extrem de periculoase", a spus Șornikov.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0