Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Exclusiv: UTM, lider printre universitățile din spațiul eurasiatic

© Sputnik / Rodion ProcaDinu Ţurcanu
Dinu Ţurcanu - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Abonare
Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a fost decernată cu cel mai înalt premiu la categoria cea mai bună universitate tehnică din spațiul eurasiatic. Anunțul a fost făcut în premieră, în studioul Sputnik Moldova, de către prorectorul UTM, Dinu Țurcanu.
UTM, lider printre universitățile din spațiul eurasiatic - detalii
Universitatea Tehnică a Moldovei a fost inclusă într-un clasament internațional al celor mai bune universități din spațiul eurasiatic. Din cele 27 de universități participante din Federația Rusă și spațiul CSI, UTM s-a învrednicit cu premiul special – cea mai bună universitate tehnică din regiune.
Viorel Bostan - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Podcasturi
Admiterea 2021: Oferte educaționale noi la UTM
"Acest premiu este un indicator bun pentru noi că mergem în direcția corectă, iar toate realizările noastre nu rămân neobservate", a declarat Dinu Țurcanu.
Mai mult, prorectorul UTM susține că în ultimii ani, instituția înregistrează succese colosale în mai multe direcții. Schimbări majore au loc și în incinta universității, unde au fost modernizatr campusurile universitate, aulele și sălile de studii, căminele ș.a.
În ciuda crizei pandemice, UTM a avut un an reușit și a demonstrat că le poate reuși pe toate, susține Dinu Țurcanu.
"Suntem unica universitate care a modificat toate programele și planurile de învățământ pentru toate facultățile. Toate disciplinele au fost discutate cu oamenii de afaceri, instituții de profil, pentru că ne-am stabilit obiectivul să pregătim specialiști calificați pentru piața de muncă. Mai mult, pentru viitorii studenți am introdus discipline ce vor conține cursuri de certificare internațională, astfel ca absolvenții noștri să fie și mai cotați", a explicat interlocutorul.
Ziua orașului Chișinau 2020  - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
Crește vârsta de pensionare pentru femei cu șase luni
Amintim că, potrivit unui raport publicat de Webometrics în data de 28 ianuarie 2020, Universitatea Tehnică a Moldovei este lider printre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. UTM se situează pe primul loc în rândul instituțiilor de învățământ superior din țara noastră, pe locul 154 în rândul celor din Europa Centrală și de Est, pe locul 838 în rândul celor din întreaga Europă şi pe locul 2960 în lume.
De asemenea, Universitatea Tehnică a Moldovei deține întâietatea la nivel național în clasamentul citărilor de publicații științifice. Cu 13 128 de citări la active, UTM ocupă o nișă importantă în biblioteca de materiale academice şi publicaţii ştiinţifice – platforma Google Scholar, în clasament fiind înregistrate doar patru instituţii de învăţământ superior din ţară: Universitatea Tehnică a Moldovei; Universitatea de Stat din Moldova; Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” și Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălţi.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0