Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Admiterea 2021: Oferte educaționale noi la UTM

© Sputnik / OsmatescoViorel Bostan
Viorel Bostan - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Abonare
Universitatea Tehnică a Moldovei vine cu o paletă bogată de oferte educaționale. Ce le propune în noul an de studii instituția de învățământ superior viitorilor studenți aflați de la rectorul UTM, Viorel Bostan.
Admiterea 2021: Oferte educaționale noi la UTM
Tinerii pasionați de domenii dinamice, creative și inovative precum este ingineria, tehnologiile informaționale sau arhitectura au șansa de a-și desfășura activitatea în această sferă, urmându-și studiile la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din țară – Universitatea Tehnică a Moldovei.
Instituția propune o gamă largă de oferte educaționale pentru posibilii candidați la studii și oferă peste 60 de specialități în cadrul celor 9 facultăți: Facultatea Electronică și Telecomunicații, Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi, Facultatea Urbanism şi Arhitectură, Facultatea Construcții, Geodezie şi Cadastru, Facultatea Inginerie Economică şi Business, Facultatea Textile și Poligrafie
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Podcasturi
Examene la UTM: Cum se vor desfășura în 2021
Mai mult, în noul an de studii UTM vine cu noi surprize pentru viitorii studenți.
"Reieșind și din evenimentele pe care le-am trăit în ultima perioadă, anul acesta ne-am axat pe specialități noi la master – Ingineria Software, programe noi în domeniul energeticii. De asemenea, avem un program nou la licență – arhitectura peisageră. În urma analizei cererii pe piața muncii și din discuțiile purtate cu angajatorii, am constatat că există un deficit de specialiști anume în acest domeniu", a precizat rectorul UTM.
Mai mult, Viorel Bostan a menționat că după absolvirea instituției studenții își pot găsi cu ușurință un loc de muncă. Începând cu anul III-IV de studii, tinerii deja muncesc conform specialității, reușind să combine armonios teoria cu practica.
"Acestea sunt profesiile viitorului  și necesită o abordare specială. Este important ca tânărul să înțeleagă că are nevoie de experiență și răbdare, iar vârful profesional al succesului va putea fi dobândit chiar și peste zece ani", a conchis interlocutorul.
În mediu, un contract de studii pentru ciclul de studii universitare de licență la UTM, cu frecvență la zi, variază între 9 și 10 mii de lei.
Amintim că, potrivit unui raport publicat de Webometrics în data de 28 ianuarie 2020, Universitatea Tehnică a Moldovei este lider printre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. UTM se situează pe primul loc în rândul instituțiilor de învățământ superior din țara noastră, pe locul 154 în rândul celor din Europa Centrală și de Est, pe locul 838 în rândul celor din întreaga Europă şi pe locul 2960 în lume.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0