Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Capitala scapă de COVID-19 și restricții? Numărul cazurilor este în scădere

© Sputnik / Mihai CarausКишинев люди город
Кишинев люди город  - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Abonare
Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a scăzut în municipiul Chișinău, iar rata de vaccinare este mai mare decât la nivel național. În acest sens, Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică ar putea revizui restricțiile care sunt impuse în Capitală.
CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Municipiul Chișinău rămâne a fi în continuare sub alertă Cod Galben de infecție cu COVID-19, chiar dacă numărul cazurilor a scăzut. Despre aceasta a anunțat șeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate Boris Gîlcă la ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău.
Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, secția terapie intensivă - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Societate
COVID-19: Câte cazuri noi au fost confirmate astăzi în Moldova
Potrivit lui, urmează să aibă loc o nouă ședință a CNESP unde experții vor decide ce restricții și măsuri rămân în vigoare.
"La nivel național, avem circa 257 de mii de cazuri de infectare cu COVID-19 de la demararea pandemiei și, cu regret, circa 6 200 de decese. În municipiu avem 106 300 de cazuri confirmate cu COVID și 1 907 de decese. La domiciliu tratează doar 50 de persoane, iar 32 sunt spitalizate", a spus Gîlcă.
În prezent, două instituții medicale din Capitală continuă internarea pacienților suspecți și celor confirmați. Este vorba despre Maternitatea municipală nr 1 și Centru COVID-19 de la Moldexpo.
Gîlcă a mai anunțat că procesul de vaccinare în Chișinău are o dinamică bună, chiar dacă cifrele sunt mici.
"În legătură cu noua tulpină Delta, specialiștii recomandă creșterea ritmului de vaccinare pentru a ajunge la rata de 80%", a menționat Gâlca.
Amintim că primul caz de infectare cu noul tip de coronavirus în țara noastră a fost înregistrat la data de 7 martie 2020.
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Societate
Când se vor putea revaccina chișinăuienii care și-au administrat prima doză de ”Sputnik V”
 Începând cu 17 martie 2020, în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență din cauza răspândirii pandemiei. În perioada 15 mai - 30 septembrie, a fost anunțată Starea de urgență în sănătate publică. Începând cu 30 noiembrie 2020, în țară a fost reintrodusă starea de  urgență în sănătate publică, care a fost prelungită de mai multe ori. Ultima dată - până pe 18 aprilie 2021. 
Pe 31 martie a început campania de vaccinare în țara noastră. De la debut până în prezent s-au vaccinat peste 279 de mii de oameni. În total au fost administrate 740 de mii de doze și au fost înregistrate 81 de reacții adverse.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0