Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când se vor putea revaccina chișinăuienii care și-au administrat prima doză de ”Sputnik V”

© Sputnik / Mihai CarausМарафон вакцинации "СпутникомV" в Кишиневе
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Abonare
Locuitorii Chișinăului care și-au administrat prima doză de vaccin rusesc ”Sputnik V vor putea primi a doua doză la Palatul Republicii.
CHIȘINĂU, 5 iul. - Sputnik. Se știe deja când vor putea face rapelul cetățenii vaccinați în cadrul maratonului cu preparatul rusesc „Sputnik V”. Anunțul în acest sens a fost făcut luni la ședința săptămânală a serviciilor municipale ale Primăriei Chișinău.
Pentru cei patru mii de cetățeni vaccinați pe 26 iunie, în timpul maratonului, cu" Sputnik V "va fi asigurată cea de a doua doză. Aceasta va putea fi administrată  pe 17 iulie, tot la Palatul Republicii, a precizat Boris Gîlcă, șef adjunct al Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău.
Amintim că pe 26 iunie, la Palatul Republicii din Chișinău, a avut loc un maraton de imunizare cu vaccinul rusesc „Sputnik V”. Cozile enorme s-au format cu mult înainte de începerea maratonului.
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2021
Societate
Maratonul de vaccinare: Patru mii de oameni au ales Sputnik V
Majoritatea oamenilor care au venit la Palatul Republicii au vrut să fie vaccinați cu vaccinul rusesc ”Sputnik V”, cantitatea căruia în cadrul maratonului a fost limitată - 4.000 de doze. Inițial pentru eveniment au fost planificate trei mii, iar încă o mie a fost pusă la dispoziție de Mitropolia Moldovei din lotul donat de Patriarhia Moscovei clerului moldovenesc.
De menționat că Republica Moldova a aprobat utilizarea „Sputnik V” în februarie curent, devenind în acel moment a 38-a țară din lume în care se poate efectua vaccinarea cu acest preparat. Acum, vaccinul rusesc a fost aprobat pentru utilizare în peste 60 de țări.
Precizăm că pe 19 iunie în Republica Moldova au ajuns din Federația Rusă 64 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”. Dintre acestea, 40 de mii - pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii - pentru cel stâng.
Primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat în țara noastră pe 24 aprilie. Potrivit Ministerului rus de Externe, "partea rusă a luat o decizie de principiu privind furnizarea în Moldova a 182 mii de doze de Sputnik V, inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0