Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expoziție, bucate tradiționale și muzică: Detalii din culisele festivalului „Eminesciana”

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc Roșioru
Lucia Caciuc Roșioru - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Abonare
Un festival deosebit, la care au participat zeci de colective artistice, meșteri populari și oaspeți de peste hotare s-a desfășurat în raionul Strășeni. Este vorba despre Festivalului de muzică și poezie „Eminesciana”, ajuns la cea de-a XXXV-a ediție.
Expoziție, bucate tradiționale și muzică: Detalii despre festivalul „Eminesciana”
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Lucia Caciuc Roșioru, sefa Direcției Generale Educație și Cultură Strășeni, a povestit cu lux de amănunte despre mult așteptatul eveniment din acest an - Eminesciana 2021.
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2021
Politică
Consilierul lui Sandu le-a "interzis" să concerteze în Moldova unor artiști ruși
Potrivit interlocutoarei, festivalul a început cu tradiționala Paradă a Portului Popular și depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu. La eveniment au participat zeci de coelctive artistice, meșteri populari și oameni de artă. Totodată, la festival au fost prezenți și oaspeți din cinci județe din România.
"Acest eveniment este cartea de vizită a raionului Strășeni. A fost unul mult așteptat, mai cu seamă că anul trecut nu am putut organiza evenimentul din cauza pandemiei. Bucate tradiționale, obiecte confecționate manual, muzică, voie bună și oameni plini de energie - toate acestea au fost prezente la frumos festival", a relatat Lucia Caciuc Roșioru.
În acest an, festivalul s-a desfășurat în data de 27 iunie, la Centrul de odihnă și agrement pentru copii și tineret "Divertis".
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0