Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consilierul lui Sandu le-a "interzis" să concerteze în Moldova unor artiști ruși

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2021
Abonare
Consilierul președintelui Moldovei s-a referit la concertele ținute la Chișinău de artiștii care au concertat în Crimeea și a acuzat unele mijloace de informare în masă din Republica Moldova că fac propagandă în timpul alegerilor.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat o nouă vizită de lucru în raionul Anenii Noi - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu își demolează propriul piedestal - Iată ce face în raioane
Întrebată ce atitudine au autoritățile din Chișinău față de faptul că în Moldova vin să concerteze artiști care au avut turnee în Crimeea și dacă administrația prezidențială are sau nu o poziție politică în această chestiune, Brașoveanu-Erizanu a răspuns astfel: "Îndrăznesc să presupun că a fost vorba despre opiniile și gusturile muzicale ale fostului președinte, care putea să-și facă fie însuși astfel de daruri. Acum, astfel de lucruri sunt imposibile."
Майя Санду объяснила, почему исключила башкана Гагаузии из Совбеза Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Politică
Maia Sandu a explicat de ce l-a exclus pe bașcanul Găgăuziei din CSS
De asemenea, ea a cost solicitată să comenteze concertul recent desfășurat la Chișinău de rapperul Morgenstern, căruia i s-a interzis anterior intrarea în Ucraina din cauza propagandei violenței și a drogurilor. Consilierul președintelui Moldovei a fost întrebat cum Apreciază faptul că astfel de manifestații au loc în Republica Moldova.
"Acest concert a provocat un val imens de indignare la Chișinău. Și aici trebuie să răspundă cei care au acordat permisiunea de a susține acest concert. Faptul că organizatorii nu sunt o organizație care organizează concerte, ci un club care are dreptul să susțină concerte doar în spațiile proprii, acest lucru reclamă răspunsul la întrebarea: de ce au fost vândute bilete adolescenților la un concert cu un asemenea conținut?", a spus Brașoveanu-Erizanu.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Republica Moldova
Se întoarce roata: Maia Sandu, acuzată grav de magistrații din România!
Potrivit ei, există multe întrebări și, potrivit consilierului șefului statului, este probabil necesar să se revină la „reglementările, care adună praf undeva în adâncurile Ministerului Culturii și să fie puse în aplicare".
Brașoveanu-Erizanu a reamintit că în 2018, Republica Moldova a adoptat o lege privind modificările la Codul Audiovizual, care interzicea propaganda rusă la posturile de televiziune și radio din Moldova.
„Atunci, în termen de 30 de zile, mass-media aveau obligația să revizuiască conținutul programelor lor în conformitate cu această lege. Legea interzicea difuzarea programelor cu caracter informativ, analitic, militar și politic din țările care nu au ratificat Convenția European cu privire la televiziunea transfrontalieră", a spus consilierul.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Republica Moldova
Un alt Filat - primul "mare corupt" doborât de Maia Sandu
Potrivit lui Brașoveanu-Erizanu, „din păcate, această normă a fost introdusă din motive politice și nu a fost niciodată aplicată peste tot și în interesul cetățenilor, iar parlamentul anterior, reprezentat de socialiști, în ultima zi a sesiunii, a anulat-o cu totul împreună cu alte legi".
"Acum există propagandă în mass-media și aceasta afectează agenda informațională din țară. Efectul propagandei se observă mai ales în timpul alegerilor. Dar, dacă oamenii au acces la informații adevărate, la diferite puncte de vedere, acest lucru ajută la reducerea influenței ei", a adăugat ea.
Ea a spus că acum se lucrează ca să se ia măsuri la nivel legislativ împotriva știrilor false și a dezinformării.
„Aceasta va fi o adaptare a așa-numitei legi a lui Macron. Cu toții trăim într-o perioadă post-adevăr și lucrăm în această direcție. Problema propagandei, a știrilor false și a manipulării este că reduce nivelul culturii discursului politic. Ultimul parlament a demonstrat acest lucru mai mult decât suficient", - a adăugat Brașoveanu-Erizanu.
Fluxul de știri
0