Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Produse ecologice, cultivate în Moldova: Proiect inedit pentru agricultori

© Sputnik / Mihai CarausAlina Trofim
Alina Trofim - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
Biologul și scriitoarea Alina Trofim a realizat un nou proiect științific cu aplicare ecologică. Iată ce spune ea despre propria carete "Utilizarea biostimulatorilor cianobacterieni în agricultura ecologică".
Produse ecologice, crescute în Moldova: Proiect inedit pentru agricultori
Utilizarea substanțelor chimice este una dintre probleme majore în domeniul agriculturii. Pesticidele și erbicidele au un impact negativ asupra mediului ambiant, nemaivorbind de faptul că sunt și cauza principală a erodării solurilor.
Вирус - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Societate
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", doctorul în științe biologice Alina Trofim a menționat că utilizarea abuzivă a chimicalelor în domeniul agricol are un impact negativ atât asupra sănătății oamenilor, cât și asupra mediului înconjurător.
Cercetătoare spune că o ieșire din situație pentru agricultorii moldoveni ar fi biostimulatorii. Acestea au o serie de beneficii printre care și contribuția la sporirea recoltei, obținerea unui produs de calitate ș.a. Toate aceste informații și date actualizate, autoarea le-a menționat în noul său proiect - cartea "Utilizarea biostimulatorilor cianobacterieni în agricultura ecologică".
"Necesitatea de biostimulatori în domeniul agriculturii este foarte înaltă în Moldova. Orice agricultor vrea să crească produse bio, în condiții ecologice, stimulate cu biostimulatori pentru a produce o cantitate mai mare de produse – ceea ce este benefic pentru oricare producător. Cartea este destinată tuturor agricultorilor, studenților și fermierilor în devenire", a precizat ea.
De menționat că Alina Trofim este biolog, cercetător științific, doctor în științe și a fost premiată pentru diversele experimente în urma cărora a obținut o serie de cianobacterii pe care le implementează cu succes în agricultură pentru îmbogățirea solului cu azot, stimularea creșterii plantelor de cultură și a recoltei.
La cea de-a XVI-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate "INFOINVENT 2019", Alina Trofim s-a învrednicit de premiul AGEPI "Cea mai bună invenție creată de o femeie inventator" la nivel național, pentru ciclul de invenții în domeniul microbiologiei şi biotehnologiei.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0