Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vaccinarea sau instruirea la distanță: Cum vor studia străinii în universitățile din Rusia

© Sputnik / Илья Наймушин / Accesați arhiva multimediaВозобновление очного обучения в вузах
Возобновление очного обучения в вузах - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
Cum vor învăța studenții străini în universitățile din Rusia în condiții de pandemie, va fi păstrată instruirea la distanță și ce vaccin va fi necesare pentru intrarea în Rusia, aflați în materialul Sputnik.
CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik, Maria Naumenko. Cel mai probabil, Rusia va recunoaște toate vaccinurilor împotriva coronavirusului pe care și le vor administra în țările de origine de studenții străini din universitățile rusești. Totodată, este planifică organizarea vaccinării a tuturor imediat după sosirea acestora în Rusia. Pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale sau nu doresc s-o facă din alte motive, va fi organizat un plan individual de studii la distanță. Aceste informații au fost prezentate în cadrul unei conferințe online la AIP Rossiya Segodnya de către reprezentanții Rossotrudnicestvo și Camerei Obștească a Rusiei.
Петербургский международный экономический форум. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Rusia
Rossotrudnicestvo: Avem sarcina de a consolida țările prietene Federației Ruse
Universitățile rusești planifică să primească studenți străini vaccinați cu orice preparat împotriva COVID-19, a anunțat șeful adjunct al Rossotrudnicestvo Pavel Șevțov.
“În ceea ce privește preparatele, va exista o politică comună a universităților. Cred că vom accepta toate vaccinurile”, a declarat el.
Șevțov a mai adăugat că în prezent Rossotrudnicestvo, în comun cu Ministerul Învățământului și Științei din Rusia lucrează asupra abordărilor care să satisfacă comisia guvernamentală pentru problema intrării studenților străini în țară.
“Este vorba și de presupusa vaccinare, și de desfășurarea unor măsuri de carantină în diverse regiuni ale Rusiei. Dacă vor exista cerințe de carantinare, atunci universitățile sunt pregătite de acest lucru, au rezervat încăperi unde studenții străini vor putea petrece perioada de carantină fără a simți vreun disconfort. Sper că vom reuși să ajungem la un numitor comun și majoritatea studenților vor putea veni în Rusia”, a specificat Șevțov.
Majoritatea universităților vor transfera studenții, care au refuzat vaccinarea, fără un motiv plauzibil, la un plan individual de studii, a anunțat membrul Camerei Obștești a Rusiei, decanul facultății de administrație și politică a Institutului de Stat pentru Relații Internaționale (MGIMO), Henri Sardarean.
“Studenții care refuză să se vaccineze, care nu au anticorpi, care abordează într-un anumit fel această problemă, fără a întreprinde din principiu anumite măsuri, nu vor fi admiși la procesul de studii pe viu. Pentru ei nu va fi organizat doar procesul de studii la distanță, adică să fie conectați la lecții și atât, ci vor fi implementate planuri individuale de activitate care vor presupune alte cerințe”, a explicat el.
Reprezentantul instituției de învățământ a menționat că vaccinarea angajaților și studenților rămâne a fi una voluntară, însă fără aceasta nu se va putea reveni la un mod de viață normal.
Деловая встреча участников президентской программы Новое поколение с руководителем Россотрудничества Евгением Примаковым - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Rusia
Primakov, despre cooperarea cu Moldova și unicitatea ei
În majoritatea universităților, după cum a menționat reprezentantul MGIMO, este implementat un sistem prin care, în cazul îmbolnăvirii unui student, toată grupa academică placă în carantină, iar lecțiile “sunt transferate imediat în regim online pentru o perioadă de două săptămâni”.
“Este vorba de un transfer al grupei din formatul pe viu la cel la distanță, de la regimul la distanță la cel pe viu. Universitățile vor face totul pentru a nu diminua din eficiența studiilor. Însă în comparație cu formatul pe viu, evident, eficiența scade”, recunoaște Sardarean.
Camera Obștească a Rusiei a efectuat un sondaj în cele mai mari universități din  țară. Potrivit rezultatelor, majoritatea se pronunță pentru accesul studenților străini la lecțiile pe viu. Studiu a vizat MGIMO, Școala Superioară de Economie, Universitatea Federală din Ural, Universitatea Federală Baltică, Universitatea Prieteniei Popoarelor din Rusia, Universitatea de Finanțe și Universitatea de Stat din Moscova.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0