Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Primakov, despre cooperarea cu Moldova și unicitatea ei

© Photo : РоссотрудничествоДеловая встреча участников президентской программы "Новое поколение" с руководителем Россотрудничества Евгением Примаковым
Деловая встреча участников президентской программы Новое поколение с руководителем Россотрудничества Евгением Примаковым - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Șeful Rossotrudnichestvo, Evgheni Primakov, a vorbit despre principiile de care se conduce agenția federală în activitatea ei în raport cu Republica Moldova și alte state.
CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Moldova este un stat care este unul unic, cultură sa, literatură, sistem administrației de stat, iar aceasta constituie valori pentru orice societate. Asta a declarat luni șeful Rossotrudnichestvo. Evghenii Primakov în cadrul unei întâlniri de afaceri cu participanții programul prezidențial „Noua generație”.
Ирина Влах встретилась с Олегом Васнецовым - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Societate
Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit la Chișinău cu ambasadorul Rusiei în Moldova
În opinia sa, aceasta este o valoare pentru orice societate. "Cred că orice societate nu poate să ia toate acestea, să le mototolească și să le dea cuiva. Este ciudat ... Și pentru Dumneavoastră, de asemenea, <...> este important, deoarece deasupra țării Dumneavoastră planează discuții privind înghițirea ei. Nu de către Rusia", a remarcat șeful Rossotrudnichestvo.
El a subliniat că Moldova este o țară minunată, caldă, primitoare și ospitalieră. "Nu simțim altceva decât emoții pozitive în raport cu Moldova", a adăugat Primakov.
Петербургский международный экономический форум. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Rusia
Rossotrudnicestvo: Avem sarcina de a consolida țările prietene Federației Ruse
Șeful Rossotrudnichestvo a explicat principiul prin care agenția lucrează cu fiecare țară, atrăgând atenția asupra faptului că reprezentanțele acesteia din fiecare stat trebuie să acumuleze detalii care supă analiza lor devin proiecte concrete de lucru.
"De exemplu, vin și spun că există Teatrul "De pe strada Trandafirilor" și trebuie reconstruit. Bine. Noi adunăm proiecte și elaborăm schițe de proiect, le trimitem aici, căutăm finanțare și vedem care sunt posibilitățile ca să reparăm obiectivul, dar fiind că Agenția se reorganizează și se reorientează mai mult spre domeniul dezvoltării internaționale. Nu există o rețetă universală pentru toate țările. Este întotdeauna un cumul de necesități" - a explicat Primakov.
El a menționat că necesitățile nu trebui să fie cele pe care insistă autoritățile locale, ci cele în care locuitorii acestor țări sunt cu adevărat interesați. "Necesitățile, de exemplu, sunt ca spitalul să fie reparat și echipat. Poate că statul însuși nu va fi atât de recunoscător, dar localnicii și ONG-urile - da. Și probabil noi trebuie să ne gândim, în primul rând, la asta, dar nu cum să susținem un partid concret sau altul", a conchis Primakov.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0