Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a semnat legea care interzice egalarea rolului URSS și Germaniei în război

© Sputnik / Vladimir Smirnov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в пленарном заседании ПЭМФ-2021
Президент РФ В. Путин принял участие в пленарном заседании ПЭМФ-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Abonare
Sancțiunile pentru încălcarea legii nu au fost stabilite deocamdată. Documentul a fost publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice.
CHIȘINĂU, 1 iulie - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat Lege cu privire la interzicerea identificării publice a rolului URSS și a Germaniei naziste în cel de Al doilea război mondial, relatează RIA Novosti.
Modificările au fost operate în decretului „Despre înveșnicirea Victoriei poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945”.
Documentul a fost publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.
Президент РФ В. Путин на военном параде в честь 76-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Rusia
Putin: Victoria împotriva nazismului a fost realizată de poporul sovietic
Proiectul a fost pregătit în conformitate cu lista dispozițiilor date de  Putin în urma ședinței Consiliului prezidențial pentru cultură și artă. Șefa Comitetului Dumei de Stat pentru Cultură, Elena Iampolskaia, prim-vicepreședintele camerei inferioare Alexandr Jukov, precum și senatorul Alexei Pușkov au înaintat inițiativa spre examinarea deputaților.
În nota informativă a proiectului se menționează că în ultima perioadă în presă, inclusiv în cea rusească, sunt publicate periodic și transmise în eter afirmații nedemonstrate generalizate și disprețuitoare, prin care scopurile, deciziile și acțiunile conducerii sovietice, a comandamentului și militarilor sunt identificate cu crimele nazismului și a soldaților Wermachtului.
“Considerăm în mod categoric inacceptabilă amestecarea și (sau) identificarea acțiunilor apărătorilor Patriei, acelor care și-au dat viața în lupta pentru libertate și independență, a soldaților eliberatori, cu acțiunile de distrugere a popoarelor ale soldaților ocupanți, persoane condamnate pentru crime de Tribunalul Militar Internațional pentru judecarea și pedepsirea principalilor criminali de război ai statelor europene ale Axei (Tribunalul de la Nürnberg)”, au menționat autorii proiectului.
Встреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Rusia
Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război
În opinia lor, această lege va preveni acumularea unui capital politic din contul minimalizării actelor de eroism ale poporului sovietic. În același timp, este păstrat drepturile la discuții și studii științifice pe acest subiect.
Deocamdată nu au fost stabilite sancțiuni pentru încălcarea acestei legi.
Pe 22 iunie 1941, Germania a atacat URSS. Confruntarea a durat 1418 zile și s-a încheiat cu înfrângerea totală a blocului fascist. Peste 26,6 milioane de cetățeni sovietici au devenit victime ale războiului, constituind 40 la sută din toate pierderile omenești în cel de-al Doilea Război Mondial.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0