Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Victoria împotriva nazismului a fost realizată de poporul sovietic

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин на военном параде в честь 76-й годовщины Победы в ВОВ
Президент РФ В. Путин на военном параде в честь 76-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost însoțit la parada din Piața Roșie din Moscova de președintele tadjik Emomali Rahmon.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că Rusia va ține minte mereu că poporul sovietic a fost cel care a înfăptuit măreața victorie în lupta împotriva nazismului.

„Ne vom aminti mereu că poporul sovietic a fost cel care a realizat acest act eroic. În cel mai dificil moment al războiului, în bătăliile decisive care au determinat rezultatul luptei împotriva fascismului, poporul nostru era singur, singur pe calea cu multe dificultăți, cale eroică și sacră spre victorie", a declarat Putin.

Președintele Federației Ruse a atras atenția asupra faptului că poporul sovietic „a luptat până la moarte pe toate fronturile, în cele mai aprige bătălii pe pământ, pe mare, în aer”.

"Ne amintim, de asemenea, de cei care au adăpostit, i-au sprijinit pe cei care au fost evacuați, au fost obligați să părăsească casa lor. Astăzi aducem un omagiu memoriei și recunoștinței întregii generații de mari eroi și muncitori", a adăugat Putin.

Poporul sovietic a dat un verdict istoric asupra nazismului și a învins „ciuma brună”, a adăugat Putin.

”Răspunsul la invazia hoardelor naziste a fost un sentiment comun, formidabil, irezistibil de hotărâre de a respinge invazia, de a face totul pentru ca inamicul să fie învins, astfel încât criminalii și ucigașii să sufere o pedeapsă inevitabilă și justă. Poporul sovietic a îndeplinit acest jurământ sacru, a apărat Patria-mamă și a eliberat țările Europei de „ciuma brună”, au pronunțat un verdict istoric asupra nazismului”, - a spus președintele Federației Ruse.

Liderul rus i-a felicitat pe toți cu prilejul Zilei Victoriei

"O victorie de o importanță istorică colosală pentru soarta întregii lumi. Felicitări pentru sărbătoarea care a fost, este și va fi pentru Rusia, poporul nostru, sacră. Este a noastră prin dreptul de rudenie cu cei care au învins, au frânt și zdrobit nazismul, al nostru de drept al moștenitorilor generației de câștigători. O generație de care suntem onorați și de care suntem mândri ", a spus Putin.

În același timp, președintele Federației Ruse a adăugat că se încearcă din nou să se pună în funcțiune o mare parte din ideologia nazismului în lume.

”Istoria necesită să tragem concluzii și învățăminte. Dar, din păcate, multe din ideologia naziștilor, care erau obsedați de teoria delirantă a exclusivității lor, se încearcă din nou să se pună în funcțiune. Și nu numai tot felul de radicali și grupuri ale teroriștilor internaționali”, a remarcat Putin.

Liderul rus a adăugat că astăzi vedem „încercări de rescriere a istoriei, de justificare a trădătorilor și infractorilor, responsabili de vărsarea sângelui a sute de mii de civili”.

Principala paradă militară, organizată în cinstea a 76 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei s-a desfășurat duminică în capitala Rusiei, cu participarea a peste 12 mii de militari și cu utilizarea a peste 190 de unități de echipament militar și 76 de elicoptere și avioane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0