Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель
Встреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Abonare
Angela Merkel și-a exprimat sentimentele de empatie pentru necazurilor și suferințele provocate de războiul declanșat de naziști împotriva URSS, într-o discuție telefonică cu Vladimir Putin.
BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-o discuție telefonică cu președintele Rusiei, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și-a exprimat empatia în legătură cu necazurile și suferințele pe care le-a provocat războiul declanșat de naziști, anunță serviciul de presă al Kremlinului.
“Ambele părți și-au exprima importanța păstrării memoriei istorice despre evenimentele tragice din acei ani. Totodată, Vladimir Putin a spus că în Rusia este apreciată înalt participarea Angelei Merkel și a președintelui federal, Frank‑Walter Steinmeier, la evenimentele comemorative din Germania”, se mai spune în comunicat.
„S-a constatat că pentru soarta Europei postbelice o importanță cheie a avut depășirea ostilităților reciproce și reconcilierea popoarelor rus și german. A fost pus accentul pe faptul că astăzi asigurarea securității continentului nostru comun este posibilă doar prin eforturi comune”, informează Kremlinul.
“La solicitarea cancelarului, președintele Rusiei a informat-o despre rezultatele summitului ruso-american de la Geneva, 16 iunie”.
Totodată, părțile au convenit să continue contactele personale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0