Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Campania electorală 2021: Ce au remarcat experții

© Sputnik / Mihai CarausNicolae Panfil
Nicolae Panfil - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Abonare
În ce măsură concurenții respectă legislația electorală și cum este evoluată prestația acestora în cadrul dezbaterilor electorale? Subiectul a fost discutat în studioul Sputnik Moldova cu directorul de program la Promo Lex, Nicolae Panfil.
Campania electorală 2021: Ce au remarcat experții
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", expertul în domeniul electoral Nicolae Panfil a remarcat că unul dintre lucrurile binevenite și care au ieșit în evidență în această campanie electorală este faptul că în cursă s-au înregistrat mai mulți concurenți electorali, față de scrutinul din 2019.
Iurie Ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Podcasturi
Ciocan, despre problemele în organizarea anticipatelor: Astăzi culegem roadele
"Această situație vorbește despre o competitivitate în procesul electoral. Fiecare partid când a decis că participe în cursă a venit cu motivația de a câștiga, chiar dacă suntem conștienți că nu toți 23 vor accede în Parlament (...). Deja alte fapte că cineva are alte intenții sau a fost promovovat să participe cu alte scopuri trebuie dovedite de cei care le afirmă", a subliniat Nicolae Panfil.
Cât privește prestația candidaților în cadrul dezbaterilor electorale din acest an, expertul în domeniul electoral a constatat că nu toți cei care participă în cadrul emisiunilor și răspund la întrebările adresate de către cetățeni prin intermediul jurnaliștilor au un nivel suficient de pregătire.
"După părerea mea întrebările sunt bine documentate și scot la iveală anumite aspecte incomode de pe lista altor concurenți sau nu au nici o legătură cu realitatea. Nu toți concurenții au nivelul pregătit necesar pentur a răspunde la anumite întrebări. Unii lansează doar mesaje populiste, au un domeniu îngust de analiză sau nu au mai avut experiența politică", a remarcat Panfil.
Precizăm că 22 de formațiuni politice și un candidat independent vor participa la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021. Sondajele realizate în ultimele luni arată că doar 3 sau 4 partide vor intra în Parlament și că vor fi nevoite să coopereze, deoarece niciunul nu va obține majoritate parlamentară.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0