Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ochelarii de soare: Care este deosebirea dintre cei originali și cei contrafăcuți

© Sputnik / Mihai CarausSerghei Lelic
Serghei Lelic - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2021
Abonare
Ochelarii de soare contrafăcuți vă pot afecta sănătatea ochilor. Avertizarea vine din partea specialiștilor care au și câteva recomandări importante pentru consumatori.
Ochelari de soare originali sau contrafăcuți: Iată cum îi puteți deosebi
Specialiștii consideră că este mai periculos să purtăm ochelari de soare contrafăcuţi, decât să nu purtăm deloc. Potrivit reprezentantului Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor Serghei Lelic, atunci când vă doriți să achiziționați o pereche de ochelari de soare trebuie să atrageți o deosebită atenție de unde procurați produsul.
"Ochelarii produși de firme renumite nu se vând oriunde, în niciun caz în buticuri amplasate la colțuri de stradă, ci în magazine specializate, unde sunt ambalați corespunzător", a relatat Serghei Lelic.
Lot de ajutor oferit Republicii Moldova de Guvernul Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Societate
Ajutor generos din partea Germaniei: Ce donație a primit țara noastră - FOTO
Pe lângă aceasta, ochelarii de soare contrafăcuți pot fi identificați chiar de la prima atingere, pentru că astfel de produse sunt destul de ușoare, întrucât sunt utilizare materiale ieftine, de o calitate inferioară. Un alt criteriu important este prețul ochelarilor de soare. Diferența dintre ochelarii originali și cei contrafăcuți este una colosală
Mai mult, fiecare articol are un cod de identificare care poate fi verificat și pe Internet. Un alt indiciu este marcajul "CE", care indică faptul că lentilele corespund standardelor europene. Simbolul CE reprezintă marcajul european care asigură calitatea produsului şi trebuie obligatoriu să fie inscripționat pe rame.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0