Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ajutor generos din partea Germaniei: Ce donație a primit țara noastră - FOTO

© Photo : Facebook / Maia SanduLot de ajutor oferit Republicii Moldova de Guvernul Germaniei
Lot de ajutor oferit Republicii Moldova de Guvernul Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Abonare
Republica Moldova a primit un lot de ajutoare umanitare în valoare de peste 200 de milioane de lei, din partea Guvernul Germaniei, în lupta cu pandemia de COVID-19.
CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că lotul oferit de Germania conține 100 de echipamente de ventilare pulmonară, 900 de pulsoximetre, 11 milioane de măști și respiratoare, 500 de mii de mănuși, 500 de mii de ochelari de protecție și 150 de mii de costume de protecție.
Maia Sandu și Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Politică
Cum și ce a discutat Maia Sandu cu Angela Merkel
"Acest lot generos vine în urma discuției mele cu doamna Cancelar federal Angela Merkel din luna martie, când i-am explicat situația gravă în care se afla sistemul medical și i-am cerut sprijinul pentru redresarea situației. Ajutorul oferit la nevoie este o dovadă în plus că Germania este un partener de încredere și un prieten adevărat al țării noastre. Am transmis la eveniment recunoștința medicilor din regiuni pe care i-am întâlnit în timpul vizitelor mele de lucru și ale căror vieți au fost salvate, la propriu, datorită echipamentelor de protecție donate. Mulțumim, Germania!", a transmis Maia Sandu.
Maia Sandu a mai anunțat că, în ultimul an, Germania a transmis Republicii Moldova utilaje medicale și echipamente de protecție în valoare de peste un milion de euro. La acestea se adaugă alte cinci milioane de euro pentru proiectele bilaterale ale GIZ cu scopul de atenuare a consecințelor economice ale pandemiei. Germania este și unul dinte cei mai mari finanțatori ai inițiativei COVAX, prin intermediul căreia Republica Moldova primește gratuit cantități suficiente de vaccin.
Germania - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2021
Societate
Moldoveni din Germania au ieșit la protest - Video
În data de 19 mai, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins o vizită de două zile în Republica Federală Germană. Atunci, a avut o discuție cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Serviciul de presă al Președinției a informat atunci că după acea întâlnire, în următoarele săptămâni, urma să ajungă în țara noastră un ajutor important din partea Germaniei, fără a oferi mai multe detalii. Probabil anume despre acest lot umanitar era vorba.
Tot atunci, cei doi oficiali au vorbit despre subiectul recunoașterii și convertirii permiselor de conducere moldovenești, dar și accesul moldovenilor la munci sezoniere în Germania. Merkel a primit invitația Maiei Sandu de a vizita Republica Moldova atunci când situația pandemică va fi mai favorabilă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0