Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Voluntarii Rusiei vor ajuta: învățământ, sănătate, sectorul agrar

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaЛоготип Федерального агентства по делам Содружества Независимых Государств, соотечественников, проживающих за рубежом, и по международному гуманитарному сотрудничеству (Россотрудничество).
Логотип Федерального агентства по делам Содружества Независимых Государств, соотечественников, проживающих за рубежом, и по международному гуманитарному сотрудничеству (Россотрудничество). - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2021
Abonare
Rossotrudnicestvo, Asociația centrelor de voluntariat și Misiunea Umanitară Rusă au lansat un nou proiect – “Dobro” (“Bunătate”), care în acest an include sute de mii de voluntari din Rusia.
Aleksei Stefanov
CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. “Până în prezent nu a existat o sistematizare a amplorii mișcării voluntarilor, însă din acest an, datorită misiunii umanitare “Dobro”, vom trimite 100-150 de voluntari în statele CSI, Uniunii Economice Eurasiatice, fostei URSS”, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la centrul de presă multimedia ”Rossiya Segodnya” șeful Rossotrudnicestvo, Evgheni Primakov.
Петербургский международный экономический форум. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Rusia
Rossotrudnicestvo: Avem sarcina de a consolida țările prietene Federației Ruse
El a menționat că la proiect pot participa persoanele de diferite vârste. Aceștia vor preda limba rusă, de la două la opt săptămâni, activând în cooperare cu organizațiile neguvernamentale locale. Deocamdată, vârsta medie a voluntarilor este de 25-35 de ani.
Primakov a adăugat că va fi nevoie de voluntari nu doar pentru profesiile obișnuite în misiunile umanitare – învățători sau medici, ci chiar și de contabili – “nu este exclus ca vreun ONG să aibă nevoie de o persoană cu studii anume de contabilitate”. Principalul este implicarea în sectorul neguvernamental.
Potrivit președintelui consiliului Asociației centrelor de voluntariat, Artiom Metelev, printre direcțiile de activitate a misiunilor peste hotare o atenție sporită va fi acordată ajutorului umanitar în situații excepționale cu caracter natural sau tehnogen, învățământului și culturii, ecologiei și sănătății.
“Ajutorarea refugiaților, curățirea teritoriilor și înlăturarea ruinelor, instruirea copiilor și adolescenților din școli la disciplinele de bază, restabilirea monumentelor de cultură și a cimitirelor militare, construcția obiectivelor de sănătate, educație și cultură, refacerea peisajelor naturale, profilaxia bolilor și dezvoltarea sănătății – toate aceste sarcini se vor afla în competența voluntarilor misiunii ”Dobro”, a menționat el.
Printre ajutoarele solicitate de state există și un astfel de capitol: propagarea modului sănătos de viață.
Printre statele în care se va desfășura misiunea în 2021 figurează Kazahstan, Belarus, Kîrgîzstan, Moldova, Azerbaidjan, Uzbekistan, Armenia.
“Este foarte important să înțelegem că această mișcare a voluntarilor nu este din contul a ceea ce este la noi, în Rusia. Cei care activează în Rusia în calitate de voluntari în spitalele, școli etc. – au activat, activează și vor activa. Nu vor fi luați oameni de aici și trimiși acolo”, a menționat Evgheni Primakov.
Участники празднований Дня России держат российский флаг в парке Дружбы города Георгиевска Ставропольского края - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Societate
Ziua Rusiei la Chișinău: Regată nautică și expoziție de fotografii
A adus și câteva exemple. În Tadjikistan este un raion în care există un focar de tuberculoză rezistentă la antibiotic. Aceasta este una din țări de unde vin activ în Rusia muncitori sezonieri. “Ce ne-ar conveni mai bine nouă ca stat: să ne ocupăm de această problemă acolo sau să-i tratăm pe toți aici, inclusiv pe cetățenii noștri?”, s-a întrebat Primakov.
Potrivit organizatorilor misiunii “Dobro”, selectarea voluntarilor pentru participarea la misiunile umanitare peste hotare va fi efectuată prin intermediul platformei dobro.ru, lansată pe 25 iulie. După înregistrarea pe portal, candidații vor putea completa anchetele unde vor indica abilitățile și experiența de voluntar, vor trece anumite teste de competență (rezistență la stres, diligență, munca în echipă, liderism etc.), vor putea să participe la concursurile online și să ofere un interviu. Mai departe, pe potențialul voluntar îl așteaptă instruirea și selecții. În perioada misiunii, voluntarul va fi asigurat, li se va achita călătoria, cazarea și hrana.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0