Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Rusiei la Chișinău: Regată nautică și expoziție de fotografii

© Sputnik / Denis Abramov / Accesați arhiva multimediaУчастники празднований Дня России держат российский флаг в парке Дружбы города Георгиевска Ставропольского края
Участники празднований Дня России держат российский флаг в парке Дружбы города Георгиевска Ставропольского края - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Abonare
De Ziua Rusiei, locuitorii și oaspeții Chișinăului vor avea parte de un program festiv impresionant: expoziție foto, concerte, precum și o competiție de navigație.
CHIȘINĂU, 12 iunie - Sputnik. Cu ocazia Zilei Rusiei, sâmbătă la Chișinău, este organizat un program cultural-sportiv în parcul Valea Morilor, a declarat șeful biroului Rossotrudnicestvo din Republica Moldova, Andrei Muraviov, în studioul Sputnik Moldova.
Oleg Vasneţov - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Rusia
Mesajul ambasadorului Oleg Vasnețov de Ziua Rusiei
"Le oferim cu multă plăcere acest program locuitorilor Chișinăului. Acesta include o regată nautică organizată de Federația Sportivă de Iahting din Moldova. Va fi de asemenea o expoziție de fotografii în aer liber cu denumirea „ Rusia multilaterală ”. Ea este pregătită de Casa Rusă împreună cu Agenția Internațională de Presă ”Rossia Segodnia” și Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova", a declarat  Muraviov".
După cum a remarcat interlocutorul Sputnik, la expoziția foto vor fi prezentate fotografii unice care reflectă multiculturalismul, multiconfesionalismul și bogăția Rusiei. De asemenea, potrivit lui Muraviov, oaspeții vor putea admira imagini cu peisaje care arată frumusețea naturii și cele mai frumoase colțuri neexplorate ale Rusiei. Iubitorii de fotografie artistică vor putea vedea imagini care dezvăluie viața indigenilor puțin numeroși din Rusia.
”Vizitatorii expoziției vor vedea fotografii cu monumente de artă unice, care păstrează în sine multe tradiții populare ce vorbesc despre apariția arhitecturii rusești. Sunt prezentate imaginile care arată viața popoarelor indigene puțin numeroase din Rusia", a mau spus  șeful Rossotrudnicestvo.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Politică
Maia Sandu l-a felicitat pe Vladimir Putin: Ce i-a transmis
În afară de aceasta, va avea loc un concert al grupurilor muzicale pentru copii Do-Re-Micii, Cununița, Lollypops. Piesa „Te iubesc, Rusia” va fi interpretată pentru prima dată. Seara va avea loc un concert al trupei de coveruri Prizza.
Potrivit lui Muravyov, în cadrul evenimentelor festive va fi prezentat și coloritul moldovenesc: el va fi reflectată de spectacolele colectivelor de copii care vor interpreta piese nu doar în limba rusă, ci și în limba de stat, unele compoziții vor fi interpretate și în alte limbi.
„Cred că toate acestea vor crea o dispoziție festivă care va îmbina tradiții atât ale culturii rusești, cât și ale culturii moldovenești”, a conchis Muravyov.
Ziua Rusiei este sărbătorită din 1994, însă atunci această sărbătoare se numea  Ziua adoptării Declarației suveranităţii de stat a Rusiei și a devenit zi liberă oficială. A fost redenumită Ziua Rusiei în 1998.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0