Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi impuse noi restricții? Avertismentul autorităților cu privire la tulpina indiană

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Autoritățile din sănătate trag un semnal de alarmă și îi avertizează pe moldoveni să fie mult mai precauți pentru că tulpina indiană bântuie în apropiere de țara noastră și există o mare probabilitate să ajungă și la noi.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Noua tulpină indiană a coronavirusului a ajuns deja în țările vecine, iar autoritățile de la noi fac apel către cetățeni ca să fie mult mai responsabili și să prevină răspândirea acestei tulpini și pe teritoriul țării noastre.
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Societate
Epidemiolog: Așteptăm o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 - Care ar fi motivele
Totodată, Ministerul Sănătății anunță că vor fi prelevate probe pentru a stabili dacă tulpina indiană este prezentă în Republica Moldova. Analizele vor fi transmise la laboratorul din Germania, pentru secvențiere.
În context, autoritățile anunță că epidemiologii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor propune noi măsuri de prevenire și control a noului coronavirus. Astfel, se va încerca limitarea pericolului de răspândire a tulpinii indiene pe teritoriul Republicii Moldova.
„În continuare, este obligatoriu ca populația, inclusiv persoanele vaccinate împotriva COVID-19, să poarte masca de protecție în spațiile închise, să evite aglomerațiile, să-și dezinfecteze cu regularitate mâinile, să păstreze distanța de siguranță de cel puțin un metru, iar în cazul apariției simptomelor de febră, tuse, dificultăți de respirație și alte simptome concomitente, să apeleze imediat la medic”, este menționat în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.
Autoritățile au menționat că tulpina Delta este mai contagioasă și se răspândește mai rapid, iar cea mai eficientă măsură de protecție este vaccinarea împotriva COVID-19, împreună cu respectarea măsurilor generale de protecție.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0