Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Temperaturile o iau razna! Un nou Cod Galben de caniculă - câte grade vor fi

© Sputnik / Miroslav RotariVara
Vara - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou Cod Galben de caniculă. Iată câte grade vor indica termometrele.
CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Ne vom sufoca de căldură. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că pe 26 iunie, după orele amiezii, în raioanele centrale și de sud temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C.
Piscină - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Societate
Atenție: Piscinele te pot otrăvi - Avertizarea ANSP
Oamenii sunt îndemnați să petreacă mai mult timp la umbra și să se hidrateze pe parcursul zilei, să respecte regulile anti-incendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată. Mai mult, o atenție sporită este acordată persoanelor care aleg să meargă în spații de agrement. Totodată, specialiștii roagă oamenii să nu aprindă ruguri și mangaluri, dar să opteze pentru spații destinate special acestor activități.
Pentru a evita tragediile din preajma bazinelor acvatice, salvatorii îndeamnă oamenii să evite scăldatul în locuri neautorizate, în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară. Pe timp de caniculă, specialiștii îndemnă oamenii să evite aflarea îndelungată la soare, în special în orele 11:00 – 17:00, să evite efortul fizic suprasolicitant și să opteze pentru haine din țesături naturale.
Pentru a evita situațiile de risc cu implicarea copiilor, adulții sunt rugați să fie atenți la activitățile lor și să nu le permită aflarea sub razele directe ale soarelui în orele cu temperaturi ridicate. În caz de situații de risc, oamenii pot apela la Serviciul 112.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0