Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scăpăm de molimă? În Găgăuzia a fost închisă singura secție cu profil COVID-19

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Singura secție medicală în care sunt tratați pacienții cu COVID-19 din autonomia găgăuză a fost închisă.
COMRAT, 23 iun - Sputnik, Maxim Topal. În Găgăuzia a fost lichidată singura secție medicală cu profil COVID-19 din autonomie. 
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Rusia
Virolog: pentru tulpina indiană a COVID-19 e nevoie de mai mulți anticorpi
Potrivit medicilor, acum nu mai este nevoie să se întrețină o astfel de unitate medicală. Declarația a fost făcută pentru Sputnik Moldova de către Natalia Popazoglo, directorul Spitalului Ceadîr-Lunga. 
Ea a menționat că, din cauza numărului mic de pacienți, în prezent nu este nevoie să de un centru COVID pe teritoriul Găgăuziei.
"Secția cu profil COVID din spitalul nostru s-a închis într-adevăr. Conform statisticilor, practic nu sunt înregistrate cazuri de COVID în Găgăuzia în ultimele două săptămâni. Dacă există persoane infectate cu Covid-19, acestea sunt cazuri izolate, iar pacienții sunt trimiși cu ambulanța la secțiile de COVID-19 republicane", a spus Natalia Popazoglo.
În timpul pandemiei de coronavirus din Găgăuzia, au fost deschise și operate două centre cu profil COVID-19 - acestea erau amplasate în cadrul spitalelor Comrat și Ceadîr-Lunga. Închiderea centrelor COVID a fost coordonată cu Ministerul Sănătății. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0