Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul administrator special al Unibank - plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

© Inquam Photos / Octav GaneaJustiție, ciocan
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a dispus plasarea în arest preventiv, pentru un termen de 30 de zile, a fostului administrator special al Unibank. Acesta riscă până la șapte ani de închisoare, fiind bănuit de implicare în dosarul ”fraudei bancare”.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Fostul administrator special al Unibank a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta este bănuit de implicare în dosarul ”fraudei bancare”. Decizia a fost luată astăzi de magistrații de la Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana.
Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, demersul procurorilor face parte din dosarul supranumit ”furtul miliardului”. Este vorba despre eliberarea a peste cinci milioane de euro din contul garanțiilor bancare din 2015, în cadrul administrării speciale a Unibank.
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Politică
Percheziții la Banca Națională a Moldovei
Amintim că fostul administrator special al Unibank a fost reținut urmare a perchezițiilor la domiciliul și în biroul de serviciu al acestuia din cadrul BNM. În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat telefoane, calculatoare, dar și alți purtători de informații electronice, care urmează a fi supuse expertizării.
Potrivit legii, infracțiunea se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 3 la 7 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani și 15 ani.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0