Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cronograf 2021: Filme proiectate gratuit în Capitală - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariVirgil Mărgineanu
Virgil Mărgineanu - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Proiectul Seri de Cronograf revine la Chișinău. Detalii am aflat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal de la președintele Festivalului și Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova, Virgiliu Mărgineanu.
Cronograf 2021: Filme proiectate gratuit în Capitală - detalii
În luna iulie, în Capitală, urmează a fi proiectate o selecție de documentare, difuzate în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.
Potrivit directorului Festivalului CRONOGRAF, Virgil Mărgineanu, în program vor mai fi difuzate noile premiere de filme documentare, semnate de cineaștii din Republica Moldova.
"Filmele vor fi proiectate atât în cinematografe, cât și în spațiile deschise precum: pietonala Eugen Doga, parcul Alunelul și parcul Valea Trandafirilor. Deocamdată, nu cunoaștem dacă vom ajunge și în alte localități din țară, dar ne propunem acest lucru", a declarat președintele Festivalului.
De menționat că în 2020, Festivalul CRONOGRAF nu s-a desfășurat din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei COVID-19.
Evenimentul este organizat începând cu anul 2001 și este un proiect unic pentru Republica Moldova, lansat pentru antrenarea, implicarea şi diseminarea culturii în societate şi pentru suplinirea lipsei cinematografelor din localitățile Republicii Moldova.
Intrarea la proiecții este liberă pentru toți doritorii.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0