Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Certificatele de vaccinare cu ”Sputnik V”: Când vor fi recunoscute în UE

© REUTERS / THE RUSSIAN DIRECT INVESTMENT FUSputnik Light
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Certificatele de vaccinare cu ”Sputnik V” ar putea fi recunoscute și de statele membre ale Uniunii Europene, însă doar după autorizarea vaccinului de către EMA și OMS.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 emise în Republica Moldova ar putea fi considerate nevalabile în cazul în care un stat sau altul nu recunoaște vreun vaccin administrat în țara noastră. Medicul epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică Alexei Ceban spune că există această provocare pentru orice țară. 
Vaccin anti-COVID și Pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Societate
Certificatele de vaccinare digitale: Când și cum le vom putea primi
„Noi avem vaccinuri autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului și Organizația Mondială a Sănătății. Certificatele în care sunt incluse aceste vaccinuri pot fi prezentate pentru călătoriile în statele membre ale Uniuni Europene. UE nu recunoaște certificatele de vaccinare cu un alt tip de vaccin decât cele care au fost autorizate de urgență de Agenția Europeană a Medicamentului sau OMS. Suntem în așteptarea autorizării vaccinului ”Sputnik V”, a declarat Alexei Ceban. 
Epidemiologul spune că nu cunoaște o dată exactă cât Sputnik V va primi autorizarea de urgență a EMA și OMS, dar cu siguranță acest lucru se va întâmpla. În ţara noastră, campania de vaccinare a început pe 2 martie. Peste 91 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în Republica Moldova în ultima săptămână, ceea ce înseamnă 631.346 de doze administrate în total și o rată de imunizare de 11,7%. Republica Moldova a recepționat 1 096 790 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0