Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Certificatele de vaccinare digitale: Când și cum le vom putea primi

© REUTERS / DADO RUVICVaccin anti-COVID și Pașaport
Vaccin anti-COVID și Pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Abonare
Moldovenii pot utiliza certificatele de vaccinare împotriva COVID-19, deocamdată însă doar în formă printată.
CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, emis de Republica Moldova, este un document electronic generat în format PDF. Toate datele stocate în registrul electronic sunt evidențiate în acest certificat de vaccinare. Acesta poate fi printat sau stocat și în format electronic. Precizarea a fost făcută de medicul epidemiolog la Agenția Națională de Sănătate Publica Alexei Ceban. Potrivit lui, acum se lucrează la realizarea certificatelor electronice pe care cetățenii să le poată descărca de pe pagina oficială vaccinare.gov.md. Specialistul a menționat că se va menține tradiția de printare a certificatului întrucât nu fiecare persoană deține gadget-uri care să le permită descărcarea electronică. 
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 25.06.2021
Societate
Cum vor putea călători moldovenii cu certificate COVID-19
„Important pentru acest certificat de vaccinare este QR code-ul. Astfel, doar cu o simplă scanare vom primi datele noastre stocate la Centrul de vaccinare. Totodată, se va putea verifica dacă datele din QR code sunt identice cu cele din certificatul de vaccinare. În certificat va mai fi inclusă și semnătura electronică”, a specificat Alexei Ceban. 
Epidemiologul a explicat că deși avem certificatul printat începând cu 2 martie, de când a fot dat startul campaniei de vaccinare, putem scana QR code-ul în care este inclus IDNP, nume și prenume ale persoanei vaccinate, date care validează certificatul. 
Așadar, certificatele de vaccinare vor conține informații precum datele personale ale cetățenilor vaccinați - nume, prenume, vârstă, IDNP, sex, domiciliu. La fel, vor fi incluse și datele despre vaccinare care conțin numărul dozei și producătorul. De asemenea, sunt incluse și datele Centrului de vaccinare, locul pentru ștampilare și semnătură. Odată cu emiterea certificatelor electronice, nu va mai fi nevoie de semnătură și ștampilă. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0