Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Republica Moldova a participat la grandiosul proiect "Лики памяти"

© Sputnik / Rodion ProcaElena Pintilei
Elena Pintilei - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Abonare
În orașul Erevan din Armenia s-a desfășurat o nouă ediție a Proectului "Лики памяти". Republica Moldova participă pentru al patrulea an la ineditul eveniment.
Republica Moldova a particiăat la grandiosul proiect "Лики памяти"
În cadrul proiectului "Лики памяти" (”Chipurile memoriei”), reprezentanți din zeci de țări ale lumii au discutat despre activitatea specialiștilor din cadrul laboratoarelor de restaurare și conservare a documentelor de patrimoniu. Astfel, au fost prezentate: cadrul legislativ de funcționare, instalații și metode inovaționale de lucru, utilizate în biblioteci, muzee și arhive. Evenimentul s-a desfășurat timp de cinci zile.
Mariana Harjevschi - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2021
Podcasturi
O vacanță de vară interactivă: Ce îi așteaptă pe copii la bibliotecile din Capitală
"Pe parcursul evenimentului, colegii din întreaga lume au participat la lecții teoretice și practice, au povestit despre problemele și succesele din domeniu și au luat cunoștință de noile metode și tehnologii utilizate în restaurarea și conservarea obiectelor de patrimoniu precum sunt cărțile de colecție sau documentele de arhivă. Vom organiza un seminar cu colegii din Moldova pentru a împărtăși experiența evenimentului din acest an", a declarat pentru Spuntik Moldova directoarea Bibliotecii Naționale Elena Pintelei.
Potrivit interlocutoarei, majoritatea instituțiilor de la noi încearcă să asigure toate condițiile de păstrare a obiectelor de valoare din incinta bibliotecilor, muzeelor. În țara noastră există doar un laborator pentru restaurarea cărților, care se află în incinta Bibliotecii Naționale.
Proiectul "Лики памяти" este susținut de Fondul Interstatal de cooperare umanitară în cadrul CSI. În acest an, evenimentul a ajuns la cea de-a X-a ediție.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0