Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comisia Unificată de Control a comentat acțiunile unioniștilor la Varnița

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaМиротворческий пост города Бендеры на мосту через Днестр.
Миротворческий пост города Бендеры на мосту через Днестр. - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Abonare
Activiștii partidului unionist AUR au organizat o acțiune de PR și au cerut să li se permită să intre în Transnistria „pentru a face agitație electorală”.
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Acțiunile reprezentanților partidului unionist AUR la granița administrativă cu Transnistria pot deveni un factor în destabilizarea situației din Zona de Securitate.
Alegeri 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Societate
CEC a anulat trei secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului: Detalii
Declarația a fost făcută de copreședintele Comisiei mixte de control din Transnistria, Oleg Belyakov.
„Vedem că anumite forțe din Republica Moldova încearcă să destabilizeze situația din Zona de Securitate. Ieri, la ora 15.30, un autobuz a sosit la punctul de control Varnița-Bender, din care au ieșit mai mulți cetățeni îmbrăcați în uniforme corespunzătoare, cu steaguri corespunzătoare, și au organizat un blocaj al punctului de control, au opus rezistență forțelor de aplicare a legii care slujesc acolo. Adică, în principiu, au organizat revolte în masă", a spus Belyakov.
Copreședintele CUC a declarat că partea transnistreană s-a oferit să trimită observatori militari la locul evenimentelor în legătură cu activitatea sporită a forțelor de ordine din zona cu un regim de securitate sporit.

Ce au făcut unioniștii la Varnița

Activiștii Alianței pentru Unirea Românilor - partidul unionist AUR, care candidează la alegerile parlamentare, au petrecut noaptea în corturi la punctul de trecere a frontierei administrative cu Transnistria.
Autobuzul cu activiști s-a oprit la ieșirea din Varnița. Reprezentanții AUR au declarat că merg la Bender „pentru a face agitație electorală”. Anterior, au încercat să călătorească în același autobuz cu simbolurile formațiunii politice la Râbnița.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Reprezentanții forțelor de menținere a păcii și ale biroului ombudsmanului au ajuns la punctul de control și au discutat cu activiștii.
Ion Dron - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Podcasturi
Problemele cetățenilor din stânga Nistrului – un subiect "mort" pentru actorii politici
Regiunea transnistreană, care are 60% dintre locuitori ruși și ucraineni, a căutat să se separe de Moldova chiar înainte de prăbușirea URSS, temându-se că Moldova se va alătura României pe valul naționalismului.
În 1992, după o încercare a autorităților moldovenești de a rezolva conflictul transnistrean pe cale armată, regiunea din stânga Nistrului a ieșit practic de sub controlul Chișinăului.
Soldații ruși de menținere a păcii au fost aduși în zona de conflict la 29 iulie 1992, în conformitate cu un acord semnat de președinții Federației Ruse și Moldovei.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0