Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Problemele cetățenilor din stânga Nistrului – un subiect "mort" pentru actorii politici

© Sputnik / Mihai CarausIon Dron
Ion Dron - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Abonare
Avocatul Ion Dron a declarat că integritatea teritorială a țării noastre este o problemă ce împiedică realizarea proceselor importante despre care vorbesc unii politicieni. Cu toate acestea, în campania electorală concurenții nu au pus accent pe soluționarea problemei.
Problemele cetățenilor din stânga Nistrului – un subiect mort pentru actorii politici
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", avocatul Ion Dron a remarcat că deși subiectul regiunii transnistrene este unul sensibil și necesită o abordare complexă, politicienii evită adesea să abordeze această temă. Chiar dacă reprezentanții partidelor de dreapta pledează pentru accederea în blocul NATO sau Uniunea Europeană, ei își dau bine seama că acest lucru nu va fi posibil atât timp cât există o asemenea situație în interiorul țării.
"Integrarea teritorială a Republicii Moldova este o problemă fără de care nu putem accede la blocul NATO sau Uniunea Europeană. Este expres expus că țările ce se află în asemenea situații nu pot fi acceptate", a remarcat Ion Dron.
Mai mult, avocatul este de părere că unii politicieni evită acest subiect, iar mulți actori politici nu-i mai văd drept cetățeni a Republicii Moldova pe cei care locuiesc în stânga Nistrului.
Alegeri 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Societate
CEC a anulat trei secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului: Detalii
"Există percepția că acest teritoriu nu îi mai interesează și aici deja este o delimitare. Acceptăm faptul că cei din Transnistria s-au aflat într-un mediu informațional restrâns, însă cei de la Chișinău care pretind că pot accepta și opinia altcuiva într-o democrație de ce procedează astfel? ", a remarcat interlocutorul.
Ion Dron a mai adăugat că mesajele și intențiile politicienilor trebuie să-i unească pe toți cetățenii și nu să dezbine societatea. Cei care vin pe scena politică au această datorie, a conchis el.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0