Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a anulat trei secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri 2016
Alegeri 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Abonare
Comisia Electoral Centrală a revizuit numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi.
CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. CEC și-a revizuit hotărârea cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
Decizia a fost luată în urma discuțiilor din cadrul Comisiei Unificate de Control pe marginea subiectului dat și în vederea neadmiterii acțiunilor ce ar putea periclita buna desfășurare a procesului electoral.
"Inspectoratul General al Poliției a constatat dificultăți pentru forțele de ordine pentru asigurarea bunei funcționalități a procesului electoral în secțiile de votare din municipiul Bender și comuna Corjova, raionul Dubăsari", precizează CEC.
Cât ține de celelalte secții de votare, CEC a fost informat despre disponibilitatea asigurării măsurilor stabilite privind menținerea ordinii publice în localitățile unde își au sediul aceste secții. În context, Comisia Electoral Centrală a dispus organizarea a 41 de secții de votare și nu 44 așa cum a decis CEC anterior pentru alegătorii din regiunea transnistreană.
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Politică
CEC a mai înregistrat doi candidați la alegerile din 11 iulie: Cine sunt concurenții
Conform datelor oficiale din Registrul de Stat al Alegătorilor, în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, sunt înregistrați peste 258 mii cetățeni cu drept de vot.
În data de 7 iunie, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a emis o notă prin care a atenționat asupra unor riscuri la adresa securității naționale în contextul deschiderii a trei secții de vot: în comuna Corjova din raionul Dubăsari și celelalte două – în municipiul Bender, localități cu regim sporit de securitate, necontrolate efectiv de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova și cu imposibilitate de intervenție în cazul apariției unor potențiale incidente.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0