Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Metodologia de calcul a prețurilor la carburanți, adoptată în regim de urgență – detalii

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaМужчина оплачивает автомобильное топливо на одной из автозаправочных станций
Мужчина оплачивает автомобильное топливо на одной из автозаправочных станций - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Abonare
Actul normativ aprobat în regim de urgență de către ANRE are caracter obligatoriu, îndeplinirea prevederilor poate fi impusă, în caz de necesitate, prin forța de constrângere a statului.
CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Agenția Națională de Reglementare în Energetică a explicat că Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE privind metodologia de calcul a prețurilor la produsele petroliere a fost adoptată în regim de urgență pornind de la termenele restrânse prevăzute de lege și pentru a asigura consumatorii cu prețuri stabilite.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Republica Moldova
Vom rămâne fără benzină - șantajul la care vor recurge petroliștii
”În temeiul prevederilor art. 14 alin. (2) din Legea 239/13.11.2008 privind transparența în procesul decizional, ANRE informează despre faptul că, Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE nr. 254 din 14.06.2021 privind aprobarea Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere (prin care au fost aprobate valorile marjelor la comercializarea cu ridicata și la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, pentru semestrul doi al anului 2021) a fost aprobată în regim de urgență reieșind din termenele restrânse impuse prin Art. II din Legea 54/09.04.2021 pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere nr. 461/2001 și asigurarea consumatorilor de produse petroliere din Republica Moldova cu prețuri stabilite în mod transparent, conform limitelor impuse de legislația în vigoare”, este precizat în comunicatul instituției.
ANRE precizează că actul normativ are caracter public, obligatoriu, general și impersonal. De asemenea, prevederile actului normativ sunt executorii, opozabile tuturor subiecților de drept și, în caz de necesitate, sunt impuse prin forța de constrângere a statului.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Societate
Economist: Ce se va întâmpla cu prețurile la carburanți după schimbările operate de ANRE
Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE reglementează modul de formare a prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat.
Mecanismul aplicat la calcularea prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat prevede că acestea urmează să fie stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile maximale determinate de metodologie.
Acestea trebuie să corespundă următoarelor principii: să contribuie la aprovizionarea fiabilă și eficientă a consumatorilor cu produse petroliere; să acopere costul produselor petroliere precum și cheltuielile necesare activității de comercializare a acestora; să asigure protecția intereselor legitime ale consumatorilor de produse petroliere.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0