Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Astrolog, despre eclipse: Cum ne influențează fenomenele astrologice

© Sputnik / OsmatescoSergiu Sumcă
Sergiu Sumcă - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Abonare
Astăzi este Ziua Mondială a Soarelui și tot astăzi se produce și o eclipsă de Soare, care marchează începutul verii astronomice. Despre influiența eclipselor asupra oamenilor am aflat de la astrologul și jurnalistul Sergiu Sumcă.
Astrolog, despre eclipse: Cum ne influențează fenomenele astrologice
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Sergiu Sumcă a precizat că fenomenele astrologice spectaculoase precum sunt eclipsele influențează direct activitatea oamenilor. Astrologul s-a referit la eclipsele de Lună, care, spune el, se caracterizează printr-un impact interior asupra omului.
Apus de soare - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2021
Societate
Solstițiul de vară – Tradiții și obiceiuri în cea mai lungă zi din an
"Se blochează conștientul și se deblochează subconștientul, adică lipsește controlul asupra gândirii noastre, asupra ceea ce spunem și ceea ce facem. Eclipsele totale de lună îi fac pe fac oamenii mai irascibili. Efectele eclipselor asupra corpului uman sunt mai degrabă de natură psihică, decât fizică. Dacă organismul nu are de suferit din punct de vedere fizic, psihicul poate fi influențat în totalitate", a precizat interlocutorul.
Și eclipsa de Soare, martorii cărora sunt oamenii în data de 21 iunie, poartă la fel o semnificație. Pe lângă faptul că este cea mai lungă zi din an, aceasta are anumite caracteristici specifice.
"Eclipsa de soare are la fel un impact. În această zi șoferii trebuie să fie foarte prudenți la volan pentru a reduce riscul accidentelor. Totodată, se acutizează bolile cronice, în special au de suferit cei care au probleme cu tensiunea. În această zi este improtant să nu vă grăbiți și să fiți atenți la detalii", a subliniat astrologul.
De menționat că denumirea de solstițiu – care înseamnă ”soarele stă” – vine de la faptul că, în ziua respectivă, se face schimbarea gardienilor mișcării Soarelui în raport cu declinațiile lui.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0