Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce unele cupluri decid să se căsătorească, iar altele să se divorțeze?

© Sputnik / OsmatescoNatalia Caraman și Aurelia Irodoi
Natalia Caraman și Aurelia Irodoi - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2021
Abonare
Care sunt motivele pentru care unii moldoveni decid să se căsătorească și care sunt motivele care împing unele cupluri spre divorț? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii ATITUDINI.
De ce se căsătoresc moldovenii? Unii din dragoste, iar alții ...
Atunci când doi se căsătoresc din dragoste, șansele că vor întemeia o familie fericită și nu vor ajunge în pragul divorțului sunt mai mari. Însă, în unele situații, membrii cuplului sunt impuși de circumstanțe să depună cererea de oficializare a căsătoriei.
șefa Serviciului de Stare Civilă Botanica Natalia Caraman a remarcat că zilnic este martorul unor situații care conturează într-o oarecare măsură imaginea societății noastre. Deși multe cupluri își oficializează căsătoria din dragoste și dorința de a trăi împreună, sunt și unele excepții.
"Totul se vede cu ochiul liber. Am observat o tendință – în aproape 40 la sută din cazuri, cuplurile depun cererea de oficializare a căsătoriei pentru că domnișoara este însărcinată. Posibil, dacă nu ar fi această situație, tinerii nici nu ar ajunge la această etapă. Mulți se tem de gura lumii și fac acest pas. Dacă în unele cazuri această situație întărește căsnicia, atunci în multe dintre ele, peste o anumită perioadă, cuplul ajunge în pragul divorțului", a spus Natalia Caraman.
Un alt fenomen care devine tot mai răspândit sunt divorțurile. De multe ori, situațiile stresante, emoțiile și gândurile negative impun cuplurile să ia decizii pripite în privința căsniciei lor. Din diverse motiveve unii aleg să se divorțeze, pentru ca ulterior să se căsătorească din nou cu același partener.
Stela Vasluian - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Podcasturi
Ce pași trebuie să urmeze cuplurile care vor să adopte un copil
Mediatoarea Aurelia Irodoi a povestit un caz pe care l-a întâlnit în activitatea ei profesională. Este vorba despre un cuplu cu doi copii, care a hotărât să divorțeze. După câteva luni de la divorț, perechea s-a recăsătorit.
"Acest exemplu este dovada lipsei de dialog în cuplu. După toată procedura de desfacere a căsătoriei și după o perioadă în care au locuit separat, cuplul a înțeles că a comis o greșeală luând decizia de a se divorța. În mai puțin de jumătate de an ei s-au recăsătorit oficial și spun că este o decizie asumată pe care au cântărit-o foarte bine împreună", a relatat Aurelia Irodoi.
Mediatoarea susține că deocamdată nu există o statistică care ar arăta rata adresărilor la mediatori în cazurile cuplurilor care și-au dorit să divorțeze în 2020, însă cu siguranță acestea sunt în creștere.
Totodată, în 2021 se atestă deja o creștere a numărului de căsătorii. Comparativ cu anul precedent, au fost înregistrate deja cu aproximativ 1128 mai multe căsătorii.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0