Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Turismul în Moldova: Tot mai multe perspective de dezvoltare

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2021
Abonare
Destinațiile turistice din țara noastră continuă să fie luate cu asalt de către moldoveni, iar unul dintre motivele care a stat la baza acestor schimbări este criza pandemică.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM
Dacă în ultimii ani, fluxul de turiști străini a crescut simțitor în țara noastră, iar moldovenii preferau să călătoarească peste hotare, atunci odată cu pandemia lucrurile au luat o altă întorsătură. În țara noastră, turismul este un domeniu în plină dezvoltare, iar aici există suficiente obiective turistice care, cu siguranță, vor impresiona pe fiecare, susțin specialiștii în turism.
Natalia Mateevici - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Podcasturi
Ce obiective turistice putem vizita în Moldova? Sfaturile ghidului
Bunăoară recent, Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.
În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.
"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM Victoria Bucătaru.
© Sputnik / Mihai CarausSvetlana Lazăr
Svetlana  Lazăr - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Svetlana Lazăr
Potrivit președintei „Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural”, Svetlana Lazăr, destinațiile turistice din țara noastră continuă să fie luate cu asalt de către moldoveni, iar unul dintre motivele care a stat la baza acestor schimbări este criza pandemică.
"În 2020, 97 la sută din turiștii care au vizitat locurile tursitice din țară, au fost turiștii locali. La o singură pensiune din Orhei, anul trecut au fost 1892 de vizitatori care au ales să se cazeze pentru câteva zile acolo. Plus, această pensiune a fost vizitată și de 3240 de persoane fără cazare", a declarat interlocutoarea.
Svetlana Lazăr este de părerea că deși pandemia a avut multe efecte dezastruoase în mai multe domenii, totuși partea bună este că turismul din țara noastră a început să fie apreciat la justa valoare de către moldoveni.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0