Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce obiective turistice putem vizita în Moldova? Sfaturile ghidului

© Sputnik / OsmatescoNatalia Mateevici
Natalia Mateevici - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
În țara noastră, turismul este un domeniu în plină dezvoltare, iar aici există suficiente obiective turistice care, cu siguranță, vor impresiona pe fiecare. Această convingere și-a exprimat-o ghidul de turism Natalia Mateevici.
Ce putem vizita în Moldova? Sfaturile ghidului

Specialiștii susțin că în perioada caldă a anului turismul din Moldova ar putea cunoaște noi posibilități de dezvoltare. Natalia Mateevici afirmă că moldovenii vor avea în acest an frumoasa ocazie să redescopere turismul rural, cultural și destinațiile turistice vitivinicole.

Imagini care îți taie respirația: Splendoarea toamnei la Orheiul Vechi - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2020
Societate
Turism pe timp de pandemie - Pierderi de milioane și faliment
Ghidul de turism a venit și cu câteva recomandări pentru moldovenii care doresc să călătorească în interiorul țării.

"Avem o sumedenie de locuri frumoase, pentru preferințele fiecăruia: mănăstiri cu istorie foarte veche, Pădurea Domnească, Cetatea Soroca, peșteri, cea mai bătrână pădure de luncă din Europa, Orheiul Vechi și altele.", a relatat Natalia Mateevici.

Potrivit unui sondaj din 2020, realizat în cadrul unei campanii naționale de relansare a turismului local, 71% dintre moldoveni sunt interesați să viziteze destinațiile turistice autohtone. Studiul arată că preferințele oamenilor sunt turismul familial, cultural, montan sau în natură, istoric și de recreere.

De menționat că în ultimii ani Republica Moldova a devenit o destinație turistică atractivă chiar și pentru turiștii străini. Cei care veneau să viziteze țara noastră apreciau foarte mult originalitatea, autenticitatea locurilor și ospitalitatea moldovenilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0