Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Admiterea 2021: Studii în domeniul artelor - Oferte educaționale la AMTAP

© Photo : Facebook / Victoria MelnicVictoria Melnic
Victoria Melnic - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2021
Abonare
Ce oportunităţi au tinerii are își doresc să facă studii de calitate la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, am aflat de la recotrul prestigioasei instituții Victoria Melnic.
Studii în domeniul artelor: Oferte educaționale la AMTAP
Instituția de învățământ superior le propune viitorilor candidați la studii trei facultăți: Facultatea Artă Vocală Muzicală; Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia; Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design.
Eugenia Ursu - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Societate
Ce importanță are cultura și limba rusă pentru tinerii din Moldova
"Facultatea Artă Muzicală – aici pregătim muzicieni absolut pentru toate domeniile de muzică, toate instrumentele, canto dirijat, compoziție, muzicologie – ce ține de muzica academică. De asemenea, avem specialități care pregătesc viitori muzicieni care vor activa în domeniul muzicii populare și interpreți la toate instrumentele și vocaliști, cântăreți și cercetători etnomuzicologi. Altă facultate este Arte Plastice, Decorative și Design, unde pregătim viitori pictori, sculptori, graficieni, tapiseri, ceramiști, designeri de interior și designeri vestimentari. A treia facultate este Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia. Aici avem profilul artă teatrală unde pregătim actori, regizori, teatrologi, manageri din domeniul teatrului, coregrafi și specialiști în pedagogia dansului", a declarat rectorul Victoria Melnic.
Potrivit ei, în acest an instituția își dorește să găzduiască un număr impunător de studenți. Însă persistă teama că efectele pandemiei ar putea influența dorința tinerilor de a-și continua studiile în domeniul artei și culturii.
"Oamenii de artă au avut de suferit foarte mult în această perioadî, iar tinerii care doresc să activeze în domeniu ar putea fi speriați de acest lucru. Cu toate acestea, este de înțeles faptul că arta și cultura reprezintă acel remediu care ne va ajuta să depășim această stare, este ceea ce definește omul ca ființă umană", a precizat Victoria Melnic.
Academia dispune de săli de studii spațioase și de tehnică necesară pentru desfășurarea procesului didactic și este orientată spre educarea unor personalități artistice. Rezultatul final al procesului didactic este apreciat de specialiștii şi de public. Examenele la disciplinele de specialitate sunt în formă de concerte, spectacole și expoziţii.
În 2021, instituția aniversează 81 ani de la fondare fiind una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova şi singura instituţie de stat în domeniul învăţământului artistic superior din țară.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0