Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce importanță are cultura și limba rusă pentru tinerii din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariEugenia Ursu
Eugenia Ursu - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Președintele Asociației Moldova și Minoritățile Sale, Eugenia Ursu, a vorbit despre rolul culturii ruse în comunicarea cu reprezentanții de artă ai acestui popor prin prisma experienței proprii în organizarea evenimentelor culturale din țară și peste hotare.
Ce semnificație are cultura și limba rusă pentru tinerii din Moldova
În contextul marcării Zilei Limbei Ruse,  Eugenia Ursu – membrul juriului în cadrul mai multor Festivaluri Internaţionale din Federaţia Rusă, a remarcat că de mai bine de 20 de ani colaborează cu oamenii de cultură din această țară, iar tinerii din Moldova participă adesea la concursurile organizate în Rusia.
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2021
Societate
Mesajul Zinaidei Greceanîi, de Ziua Limbii Ruse și a poetului A. S. Pușkin
"Tinerii din țara noastră sunt pasionați de cultura și limba rusă. De fiecare dată participă cu mult drag la cele mai deosebite festivaluri din Rusia. Pentru mine personal, limba rusă este un adevărat izvor de inspirație și de fiecare dată primesc o desoebită plăcere să mă aflu lângă oamenii de artă de acolo, să vorbesc această limbă și să împărtășim împreună aceleași valori", a relatat pentru Sputnik Moldova Eugenia Ursu.
De menționat că unul dintre cele mai remarcabile concursuri la care participă tinerii de la noi este "Stelele Republicii Adîgheia", organizat anual în Federația Rusă. Mai mult, Eugenia Ursu a primit în anul 2014 Ordinul de lucrător emerit în cultură a Republicii Adîgheia, astfel devenind Maestru în Artă a Republicii Adîgheia.
Amintim că pe 25 martie a fost sărbătorită Ziua Culturii Ruse, iar recent, în data de 6 iunie, a fost marcată cea de-a 222-a aniversare a zilei de naștere a poetului rus Alexandr Pușkin și a Zilei Limbii Ruse.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0