Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce se căsătoresc moldovenii? Unii din dragoste, iar alții...

© Sputnik / OsmatescoNatalia Caraman
Natalia Caraman - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Abonare
Atunci când doi se căsătoresc din dragoste, șansele că vor întemeia o familie fericită și nu vor ajunge în pragul divorțului sunt mai mari. Însă, în unele situații, membrii cuplului sunt impuși de circumstanțe să depună cererea de oficializare a căsătoriei.
De ce se căsătoresc moldovenii? Unii din dragoste, iar alții ...
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", șefa Serviciului de Stare Civilă Botanica Natalia Caraman a remarcat că zilnic este martorul unor situații care conturează într-o oarecare măsură imaginea societății noastre.
Deși multe cupluri își oficializează căsătoria din dragoste și dorința de a trăi împreună, sunt și unele excepții.
Mâini - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
S-au despărțit după două zile de la căsătorie: De ce divorțează moldovenii
"Totul se vede cu ochiul liber. Am observat o tendință – în aproape 40 la sută din cazuri, cuplurile depun cererea de oficializare a căsătoriei pentru că domnișoara este însărcinată. Posibil, dacă nu ar fi această situație, tinerii nici nu ar ajunge la această etapă. Mulți se tem de gura lumii și fac acest pas. Dacă în unele cazuri această situație întărește căsnicia, atunci în multe dintre ele, peste o anumită perioadă, cuplul ajunge în pragul divorțului", a spus Natalia Caraman.
Potrivit ei, pandemia generată de COVID-19 a dus la scăderea numărului de căsătorii înregistrate în Republica Moldova în anul 2020. În lunile ianuarie-aprilie 2020 au fost înregistrate doar 3829 de căsătorii.
Deși unii specialiști estimau o creștere la capitolul divorțuri în perioada pandemică, Natalia Caraman a precizat că nu a existat o diferență semnificativă în acest sens.
Natalia Caraman susține că în 2021 se atestă deja o creștere a numărului de căsătorii. Comparativ cu anul precedent, au fost înregistrate deja cu aproximativ 1128 mai multe căsătorii.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0