Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au despărțit după două zile de la căsătorie: De ce divorțează moldovenii

Mâini - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Abonare
Numărul căsătoriilor în Moldova scade de la an la an. Pe de altă parte, și rata divorțurilor se menține mare. Moldovenii de cele mai multe ori se despart din cauza neînțelegerilor în familie.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Datele statistice arată că cel mai mic număr de căsătorii din ultima perioadă s-a înregistrat în 2020 – doar 15 541, dar și divorțuri au fost mai puține anul trecut – 8 664. Natalia Caraman, șefa Serviciului de Stare Civila din sectorul Botanica, susține că anul 2021 a început cu mai multe căsătorii înregistrate. Despre aceasta a vorbit în studioul Sputnik Moldova.

Andrei Eșanu - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Familii din Moldova și Rusia - participante la un proiect inedit: Detalii
"Se observă o creștere semnificativă a numărului de căsătorii. În comparație cu lunile ianuarie - aprilie ale anului 2019, în acest an este în creștere cu 1 121 de căsătorii. Avem și divorțuri mai multe, dar nu este o cifră semnificativă în comparație cu 2019 și 2020. Anul trecut doar din cauza pandemiei a scăzut numărul divorțurilor, căci oamenii nu puteau depune cererile. Asta a dus la stoparea numărului de divorțuri", a declarat Natalia Caraman, șefa Serviciului de Stare Civila a sectorului Botanica.

Specialiștii susțin că multe cupluri se despart din cauza neînțelegerilor care apar pe parcursul anilor, a infidelității sau a minciunilor. 

"Am observat că în ultimii ani divorțează cuplurile care au trăit mulți ani împreună: 52 de ani, 40 de ani, 39 de ani, după 10-15 ani. În cazul lor motivele sunt mai serioase. Avem și cupluri care trăiesc un an sau doi împreună și divorțează. Ei spun că au apărut neînțelegeri și atât. Multe cupluri care s-a căsătorit în 2018-2019 astăzi vin la înregistrarea actelor de divorț", a spus Natalia Caraman, șef al Serviciului de Stare Civila sectorul Botanica.

Cea mai scurtă căsătorie a durat doar două zile.

"Am avut un cuplu recent, care s-a căsătorit în data de 23 februarie, iar în data de 25 februarie a venit la divorț. S-au întâlnit la o vârstă înaintată, 80 de ani și 71 de ani. Nu anunțase copiii și s-au căsătorit. Ei au indicat că de fapt copiii lor nu sunt de acord cu această căsătorie", a povestit Natalia Caraman. 

Copii in parc - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Societate
Sute de copii fug de acasă: Ce motive invocă aceștia
Unele cupluri se căsătoresc doar pentru faptul că a apărut un copil, iar de cele mai multe ori, aceste relații sunt destul de slabe.

"Posibil, aceste cupluri nu ar ajunge la căsătorie, dacă domnișoara nu ar fi însărcinată. Se grăbesc tinerii să se căsătorească înainte să se cunoască suficient de bine. Una este să te întâlnești când este perioada romantică și alta e să împarți grijile familiei. Femeia este cea care naște și trebuie să fie îndestulată material, iar bărbatul trebuie să-și asume. Asta provoacă neînțelegeri", a precizat Aurelia Irodoi, mediator si psiholog.

Psihologii susțin că, în urma divorțurilor, cel mai mult au de suferit copiii, care sunt martorii scandalurilor și au nevoie de asistența specialiștilor pentru a nu rămâne cu traume psihologice pe parcursul vieții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0