Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Focuri trase într-un sat găgăuz: Sunt victime

CC0 / Pixabay / Bru-nO / Ружье
Ружье - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Abonare
Într-un sat din autonomia găgăuză a avut loc un conflict în urma consumului de alcool: bătaie și focuri de armă.
Майя Санду  в ходе онлайн- встречи с главой ВОЗ - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Societate
Sandu a discutat cu comisarul OSCE despre dezvoltarea învățământului bilingv în regiuni
În urma unui conflict la beție, un bărbat în vârstă de 47 de ani, cu antecedente penale, a atacat un pădurar, care, în scop de autoapărare, a tras cu arma de vânătoare în agresor.
Acesta a fost rănit la picior și a fost transportat de urgență în spitalul raional Komrat. Având în vedere gravitatea rănii, victima a fost transferată la Spitalul de Urgență Chișinău pentru tratament.
Primarul satului Cotovscoe, Gheorghi Palik, a refuzat să dea detalii cu privire la acest caz. În schimb, Nikolai Ormanji, care este deputat al Adunării Populare, a dar jurnaliștilor mai multe detalii despre cele întâmplate în sat. El îi cunoaște bine pe ambii bărbați implicați în conflict.
Глава Гагаузии Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Politică
Irina Vlah participă la Forum Economic Internațional din Sankt Petersburg
"Consumul de alcool cauza conflictului. Anterior, cei doi s-au îmbrâncit, ceea ce a și condus la evoluția ulterioară. Am fost la spital cu un singur scop: ca să nu se producă escaladarea conflictului, răzbunare și așa mai departe. Am vorbit cu victima, el a spus că această istorie nu va avea continuare. Nu vrem să se știe în toată țara”, a spus Nikolai Ormanji pentru Sputnik.
Bărbatul rănit a fost operat de urgență.
"Plumbii trași din arma de vânătoare au lovit laba piciorului. Împușcătura i-a zdrobit osul, medicii l-au restabilit, eu eliminat așchii", a declarat Nikolai Ormanji.
Potrivit Direcției de Poliție din autonomia găgăuză, a fost inițiată urmărirea penală pentru acest fapt în temeiul articolului 287, aliniatul 3 al Codului Penal al Republicii Moldova „Huliganism grav” cu utilizarea armelor.
Făptașul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani. Pădurarul ce a tras a fost reținut pentru 72 de ore. Circumstanțele în care a avut loc cazul este cercetat de oamenii legii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0