Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Irina Vlah participă la Forum Economic Internațional din Sankt Petersburg

© Photo : Пресс-служба Башкана ГагаузииГлава Гагаузии Ирина Влах
Глава Гагаузии Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Bașcanul Găgăuziei a avut mai multe întâlniri cu liderii regiunilor-parteneri din Rusia ai Autonomiei și cu reprezentanți ai cercurilor de afaceri din Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. În cadrul Economic Internațional din Sankt Petersburg, guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, și guvernatorul regiunii Astrahan, Igor Babușkin, au semnat un acord privind cooperarea comercială si economică, tehnico-științifică, și umanitară între UTA Găgăuzia și regiunea Astrahan.
Мэр Кишинева на Петербургском Международном Экономическом Форуме - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Societate
Ion Ceban insistă: Vrea o Capitală Smart
Irina Vlah s-a întâlnit de asemenea cu prim-ministru al Republicii Tatarstan, Alexei Pesoșin , cu ex-guvernatorul Sankt Petersburgului, președintele Consiliului de directori al SA „USC”, Georghii Poltavchenko, cu viceguvernatorul regiunii Sverdlovsk Alexandru Vîsokinskii și cu guvernatorul regiunii Omsk, Alexandru Burcov.
”Ca urmare a negocierilor, au fost realizate acorduri privind dezvoltarea relațiilor cu regiunile Rusiei în domenii schimbul de experiență în procesul de creare a platformelor pentru a stimula evoluția rapidă a sectorului IT; digitalizarea serviciilor publice, inclusiv medicale; industrializarea și automatizarea economiei prin creșterea ponderii industriei”, comunică serviciul de presă al șefului Autonomiei.
Bascanul Găgăuziei și șefii regiunilor Federației Ruse și-au exprimat disponibilitatea de a semna în viitorul apropiat o serie de acorduri între instituțiile responsabile de dezvoltarea sectoarelor IT și a industriei, în urma cărora vor fi determinate planuri de acțiune comune.
Guvernatorul Găgăuziei i-a invitat pe colegii săi ruși să participe la al VI- lea Forum Internațional de Investiții Invest-Găgăuzia 2021 care este planificat pentru luna octombrie curent.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0