Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu a discutat cu comisarul OSCE despre dezvoltarea învățământului bilingv în regiuni

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaМайя Санду в ходе онлайн- встречи с главой ВОЗ
Майя Санду  в ходе онлайн- встречи с главой ВОЗ - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
Șeful statului a discutat cu înaltul comisar al OSCE pentru minorități naționale, în cadrul videoconferințe.
CHIȘINĂU, 8 iunie – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu înaltul comisar al OSCE pentru minorități naționale, Kairat Abdrakhmanov, aspecte legate de integrarea comunităților culturale, valorificarea diversității etnice și lingvistice, promovarea unei societăți tolerante și acțiunile care se impun în acest scop. Despre aceasta a comunicat serviciul de presă al administrației prezidențiale.
„Am ținut să menționez că scopul meu ca Președinte este să consolidez societatea și să unesc oamenii, asigurând un mediu în care fiecare cetățean se simte în siguranță, se simte respectat și are oportunități egale de dezvoltare”, a menționat Sandu.
Președintele a menționat drept priorități elaborarea mai multe programe - educaționale, pentru tineri și jurnalistice, care să-i motiveze pe cetățeni să învețe mai multe unul despre altul.
Ea a subliniat că un accent aparte va fi pus pe dezvoltarea învățământului bilingv în regiunile populate de grupuri etnice, un potențial mare în acest sens fiind UTA Găgăuzia și raionul Taraclia.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0