Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Grecia

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Călătoriile în scop turistic pentru cetățenii moldoveni în Grecia ar putea fi deblocate în cel mai scurt timp.
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Procedurile de pregătire către semnarea acordului în domeniul conversiunii permiselor de conducere ar putea fi finalizate în scurt timp. O discuție în acest sens avut loc la Atena între secretarul de stat Dumitru Socolan și directorul general pentru afaceri politice al Ministerului elen al Afacerilor Externe, Kiriakos Loukakis. În cadrul discuțiilor au fost abordate în special subiecte de interes social, astfel a fost convenită perioada pentru desfășurarea următoarei runde de negocieri pentru definitivarea textului Acordului interstatal în domeniul securității sociale.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Societate
Atenție șoferi: Cât costă preschimbarea permisului de conducere
Pe parcursul vizitei la Atena, delegația moldovenească a purtat negocieri cu Ministrul elen al turismului Hary Theoharis în privința deblocării călătoriilor cetățenilor moldoveni în Grecia, fiind întrunit acceptul părții elene pentru includerea în perioada imediat următoare a Republicii Moldova în lista țărilor cetățenii cărora pot călători în Republica Elenă în scop turistic.
În cadrul întrevederii, oficialii au făcut o trecere în revistă detailată a stadiului actual al cooperării și a perspectivelor de dinamizare a relațiilor bilaterale în plan politic, economic, social, precum și consolidarea cadrului juridic. Secretarul de stat Dumitru Socolan a felicitat partenerii eleni cu prilejul aniversării a 200 de ani de la Revoluția din 1821.
„Cu această ocazie, a fost reafirmat angajamentul ambelor părți pentru aprofundarea dialogului politico-diplomatic, inclusiv prin organizarea în viitorul apropiat a vizitelor în Republica Moldova a șefului diplomației elene, Nikos Dendias, și a președintelui Grupului interparlamentar de prietenie eleno-moldav, Konstantinos Maravegias. Secretarul de stat Dumitru Socolan a subliniat importanța valorificării întregului potențial de dezvoltare în domenii precum economic și investițional, inclusiv prin reluarea, în timpul apropiat, a lucrărilor Comisiei interguvernamentale moldo-elene pentru colaborare economică – mecanism eficient de conlucrare în sectoare prioritare precum agricultură, transport, turism, știință și tehnologii”, este precizat în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Permis de conducere  - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Politică
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Germania
Totodată, părțile au realizat un schimb aprofundat de opinii cu privire la evoluțiile din regiune și au convenit asupra consolidării sprijinului reciproc pe plan regional și internațional, inclusiv pentru soluționarea diferendului transnistrean.
De precizat, la Atena s-au desfășurat consultările politice interministeriale moldo-elene conduse de secretarul de stat Dumitru Socolan și de directorul general pentru afaceri politice al Ministerului elen al Afacerilor Externe, Kiriakos Loukakis.
Din componența delegației Moldovei au făcut parte șeful direcției cooperare bilaterală, Veaceslav Dobîndă, și ambasadorul Republicii Moldova la Atena, Anatol Vangheli.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0