Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție șoferi: Cât costă preschimbarea permisului de conducere

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Agenția Servicii Publice anunță noi prețuri și termene pentru unele dintre serviciile pe care le prestează.
CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Tarifele la serviciile de urgență prestate de Agenția Servicii Publice s-au majorate. Totodată, a fost redus termenul de acordare al acestora. Potrivit Metodologiei unificate pentru toate grupurile de servicii prestate de ASP au fost modificate tarifele la serviciile de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Cât te poate costa un permis de conducere: Ce a pățit un instructor auto
În acest context unele tarife se mențin, altele se micșorarează, iar unele au crescut neesențial. De exemplu, pentru eliberarea permisului de conducere vom achita cu 20 de lei mai mult, dar îl vom ridica cu zece zile mai devreme decât era înainte. Astfel, pentru eliberarea permisului vom achita 340 de lei pentru un termen de eliberare de 20 de zile lucrătoare. Pentru eliberarea permisului de conducere provizoriu pe perioada confecționării permisului de conducere permanent, tariful s-a menținut de 80 lei. Pentru preschimbarea/restabilirea permisului de conducere, tariful și termenul s-au micșorat. Astfel, de la 400 de lei în 30 de zile calendaristice vom achita 340 de lei în 20 de zile lucrătoare.
S-a micșorat de la 400 de lei la 130 de lei și tariful pentru întocmirea și expedierea interpelărilor de solicitare a confirmării valabilității permisului de conducere eliberat de autoritățile străine.
Mită - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2021
Republica Moldova
Cât costă un permis de conducere: Oamenii legii au deconspirat o schemă frauduloasă
O altă micșorare, de la 250 la 100 de lei ține de verificarea autenticității permisului de conducere nesupus evidenței în Registrul de stat al conducătorilor de vehicule în procesul preschimbării acestuia în permis de conducere al Republicii Moldova. Crește cu 10 lei și va costa 330 de lei serviciul de eliberare a certificatului de înmatriculare pentru vehicul. Cu 130 de lei a crescut tariful pentru eliberarea plăcilor de înmatriculare și costă 550 de lei. Tariful pentru identificarea vehiculului în cazul primei înmatriculări în Republica Moldova, a ajuns la 600 de lei, cu 200 de lei mai mult decât până acum. La fel, s-a majorat și prețul pentru identificarea vehiculului înmatriculat în Republica Moldova, de la 200 de lei la 280 de lei.
Persoanele cu dezabilități, veteranii de război,  persoanele care se află la întreținerea statului, dar și alte categorii de persoane vor beneficia de prestarea serviciilor de calificare a conducătorilor auto și înmatriculare a transportului în mod gratuit și cu înlesniri. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0