Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Examene la UTM: Cum se vor desfășura în 2021

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
Cum se vor desfășura în acest an examenele de absolvire și cele de înmatriculare la Universitatea Tehnică din Moldova? Detalii am aflat de la prorectorul instituției de învățământ, Dinu Țurcanu.
Examene la UTM: Cum se vor desfășura în 2021

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", prorectorul Dinu Țurcanu a remarcat faptul că UTM este pregătită să facă față oricărei provocări și are două scenarii cu privire la desfășurarea examenelor de absolvire și cele de admitere: atât cu prezența fizică a studenților, cât și în regim online.

Экзамен - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Examenele de bacalaureat ar putea fi anulate în acest an - detalii
"UTM ete pregătitiă de ambele scenarii cu privire la desfășurarea activităților didactice. În funcție de evoluția sistuației pandemice, administrația va emite o dispoziție prin care se va hotărâ dacă examenle se vor desfășura cu prezență fizică în grupuri mici de studenți și cu respectarea tuturor normelor de protecție, fie le vom realiza în mod online, precum și la celelealte sesiuni. În an pandemic avem toate instrumentele digitale referitor la acest proces", a subliniat prorectorul UTM.

Dinu Țurcanu a mai precizat că tradițional UTM oferă cursuri online gratuite de pregătire pentru examenele de Bacalaureat pentru viitorii absolvenți, doar că în prezent acestea se desfășoară în regim online.

Chiar dacă programul de învățământ începe în septembrie, profesorii de la UTM deja predau ore, doar că în format video. Aceștia înregistrează atât prelegerile, seminarele, cât și lucrările de laborator pentru studenții anului I, întrucât deocamdată nu se cunoaște modalitatea de desfășurare a procesului de studii în noul an de învățământ.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0