Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Djabarov, despre cooperarea cu Moldova și situația din ajunul alegerilor

© Sputnik / Yana ZaharovaРоссийский сенатор Владимир Джабаров встретился с участниками президентской программы "Новое поколение"
Российский сенатор Владимир Джабаров встретился с участниками президентской программы Новое поколение - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Abonare
Prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației a vorbit despre cooperarea cu Republica Moldova în cadrul UEE, CSI, și s-a pronunțat în privința amestecului unor țări în afacerile interne ale țării.
CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Dacă Moldova va deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), atunci țara se va bucura de toate privilegiile de care se bucură și celelalte state-membre ale Uniunii. Declarația a fost făcută de prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Vladimir Djabarov, care a răspuns la o întrebare adresată de Sputnik Moldova în cadrul întâlnirii cu tinerii reprezentanți ai țării.
"Moldova se va bucura de tot ceea ce se bucură și ceilalți membri ai uniunii – și locuri de muncă, și import fără taxe și reduceri și înlesniri corespunzătoare. Poftim. Suntem gata să extindem integrarea. Acum mingea este în terenul dumneavoastră", a spus Djabarov.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Potrivit acestuia, partea rusă este deschisă oricăror pași făcuți în întâmpinare din partea Moldovei.
Почетный председатель ВЕЭС Нурсултан Назарбаев - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Nazarbaiev: UEEA are un potențial enorm
"Pentru mine, republica s-a asociat întotdeauna cu oameni foarte muncitori și, evident, ceea ce se simte întotdeauna, apropiați, adică am fost mereu întâmpinați cu căldură", a spus Djabarov.

Despre cooperarea în cadrul CSI

Prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației a menționat că Moldova este un membru destul de activ al Comunității Statelor Independente (CSI).
"Fac parte din Adunarea Interparlamentară a Țărilor Membre ale CSI, unde Moldova este prezentă permanent <...> Moldova este observator în cadrul UEEA. Acest lucru este de asemenea foarte important", a menționat Djabarov.

Despre alegerile din Moldova

Djabarov a comentat situația legată de amestecul Occidentului în afacerile interne ale Moldovei, în ajunul alegerilor parlamentare anticipate.
Potrivit acestuia, partenerii americani, reprezentați de ambasadorul SUA în Republica Moldova, își permit să organizeze întâlniri și să exercite influență asupra principalelor autorități, inclusiv să facă vizite la Comisia Electorală Centrală.
Comitetul Consultativ Independent Anticorupție  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările
După cum presupune Djabarov, influența acestui amestec asupra alegerilor poate fi redusă doar prin ʺactivismul alegătorilor, și anume – să meargă la alegeri și să voteze pentru candidați demniʺ.
"Fie ca cel mai puternic să câștige <...> Iar noi suntem gata să fim prieteni, pentru că Moldova este un partener de bună credință", a spus prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației.
Anterior, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a condamnat amestecul crescând al SUA și UE în afacerile interne ale Moldovei înainte de alegerile anticipate, programate pentru 11 iulie.
"Este regretabil amestecul crescând al SUA și țărilor UE în procesele politice interne din Moldova, pe care, vorbesc despre acest amestec, îl condamnăm cu tărie. Ambasadorii acestor state la Chișinău nu se sfiesc să exercite o influență directă asupra conducerii, organelor și autorităților principale ale țării, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, în scopul realizării intereselor politice și economice ale acestor țări", a declarat atunci reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova.
Ministerul de Externe al Rusiei și-a exprimat speranța că alegerile vor avea loc într-o atmosferă de concurență loială și liberă, iar rezultatele lor vor reflecta pe deplin voința locuitorilor republicii.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0